Spørg Bolius

Skal jeg installere varmepumpe eller vente på fjernvarmen?

Hej Bolius

Vi bor i en lille landsby med 7 villaer. Vi er 4 villaer der fyrer med træpiller, 2 villaer der fyrer med olie og 1 villa der har solfanger og varmepumpe luft til vand. Vi har 174 kvdr. m villa 2 etager. Bygget i 1908. 1. salen isoleret med 20 cm glasuld, stueetagen helmursisoleret vinduerne er fra 1984, og er begyndt at skifte dem, når vi har råd.
Vi har et træpillefyr til opvarmning, samt elvarme i gulvet i badeværelse og gang. Samt brændeovn i stueetagen og på 1. salen. Fjernvarmeledning ligger ca 200 m fra hvor vi bor. Der skal bygges 129 rækkehuse tæt ved os; som nok skal have fjernvarme. Når de er bygget (skulle være færdige i 2024) så rykker fjernvarmen tættere på.
Vi vil helst vente på fjernvarmen da den er billig her i byen (halmværk), En varmepumpe luft til vand koster ca. kr.140.000; men den er jo også dyr i drift.
Skal jeg købe en varme pumpe eller skal jeg vente på fjernvarmen ?

Venlig hilsen Bent R

Hej Bent R

I første omgang skal du kontakte fjernvarmeselskabet og høre dem, om de kommer hen til dit hus med fjernvarmen.

Gør de det, skal du vente, til det sker. Gør de ikke, skal du installere en varmepumpe.

Uanset om du kan få det ene eller det andet, kan du i mellemtiden få energirenoveret dit hus. Det vil helt sikkert gavne til et lavere forbrug uanset hvilken energikilde, der skal levere varmen.

Hvis fjernvarme ikke er en mulighed, og det så bliver en varmepumpe, er det rigtigt, at en varmepumpe for tiden ikke er lige så billig i drift som tidligere på grund af de høje elpriser, men det vil ændre sig, og de elbaserede energikilder er det vi skal over på.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden