Spørg Bolius

Varmepumpen er ikke kraftig nok, ikke lovlig i Danmark - men ingen bemærkninger i tilstandsrapport, så dækker ejerskifteforsikringen?

Hej. Bolius

Jeg bor i et sommerhus, bygget i 2000 på 120 m2. der er installeret et varme genvendingsanlæg / Varmepumpe - anlægget er en Svensk model. Jeg har sidste vinter og igen i år, haft problemer med at varmepumpen ikke er kraftigt nok til at give nok, og har spurgt et vvs firma, om et nyt anlæg, hvor jeg ikke er nødt til, at tænde en varmestav for at have nok energi til opvarmning. Firmaet fortælles mig så, at dette anlæg ikke er lovligt installeret i DK, idet et anlæg installeret i Dk, først må tænde for en elpatron når temperaturen er omkring - 7 og jeg er nødt til, at tænde elpatronen når temperaturen er omkring 5 til 7 grader. Spørgsmål....
Er anlægget ulovligt, og hvordan stiller jeg mig mht elrapporten, som ikke nævner noget om dette problem, og hvordan med ejerskifteforsikringen, tager de sådan en sag .... ???

Hilsen Frank R

Hej Frank R

Hverken i tilstands- eller elinstallationsrapporten vil du finde en undersøgelse eller funktionstest af boligens varmekilde.

Så det er ikke en fejl, at det ikke fremgår her. Og derfor vil du heller ikke kunne få dækning fra ejerskifteforsikringen.

Hvis sælger var bekendt med dette forhold er det ansvarspådragende. Men det kan være svært, at placere et ansvar, for det er ikke sikkert, at sælger har været bekendt med dette problem.

Kontakt din advokat og hør og du har andre juridiske muligheder.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden