Spørg Bolius

Varmer mit (billige) morgenrundstykke i ovnen - men bliver det egentlig lige så dyrt som at købe et nybagt hos en god bager?

Hej Bolius

Jeg har fået den (dårlige) vane at bruge ovnen til opvarmning af mit grove rundstykke hver dag.

Jeg er alene og spekulerer på, om det samlet set er billigere at købe bagerens lækrere boller end Hattings, som nødvendigvis skal en tur i ovnen?

Mvh Bente

Hej Bente

I disse tider med voldsomme elpriser, kan jeg godt forstå, du har taget din morgenrutine op til genovervejelse.

Jeg har svært ved at lave et præcist regnestykke, da ovnens energimærke og bagerens priser vil spille ind i resultatet:-) Men et fiktivt regnestykke kunne se sådan ud:

En A+ ovn bruger ca. 0,8-1,2 kWh/opgave. Vi regner med 1 kWh. Det tager næppe så lang tid som at lave en flæskesteg, så mon ikke vi kan halvere tiden. 0,5 kWh.

Et godt rundstykke hos bageren koster... 8 kr.(?)

Hos COOP kan du få 6 Fuldkorns møllehjul fra Hatting for 21 kr = 3,50 kr. stykket

En normal kWh koster ca 2,25 kr. I øjeblikket er vi nogle steder på 5 kr/kWh.

Så... dit hjemmevarmede møllehjul koster normalt 3,50 + (0,5kWh * 2,25 kr) = 4,63 kr.
I disse tider koster det 3,50 + (0,5kWh * 5 kr) = 6 kr.

Så umiddelbart ville det bedre kunne svare sig at fortsætte med ovnen. Men så får du ikke den friske luft med i købet, som turen til bageren ville give som bonus.

Laver du samme regnestykke for aftensmaden, så vil du også nå frem til, at det bedre kan betale sig at smide Tikki Masala kyllingen fra supermarkedet i mikrobølgeovnen end at hente den hjem fra den lokale indiske restaurant. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden