Spørg Bolius

Vi bor tæt på større offentligt anlægsarbejde, hvordan dokumenterer vi hvis rystelserne giver skader vores ejendom?

Kære Bolius,

Vi bor på tæt på  en tørre  renovering af en stor offenllig vejbro  så der kan der forekomme rystelser, som kan forårsage skader på vores gamle bygninger. Dette har vi tidligere oplevet da der blev lang nyr fjernvarmerør i området.
Denne gang vil vi gerne være grundigt forberedte med billededokumentation med mere. Hvordan vil I anbefale, at man tager sine forholdsregler således man efterfølgende kan dokumentere eventuelle skader fra byggeri i dette tilfælde ved Langebro.

På forhånd stort tak for svar

Jonas

Hej Jonas

Det er godt at I vil tage jeres forholdsregler nu.

Jeg har lige haft en lignende sag inde, og her stod foreningen stærkere fordi de med det samme havde kontaktet bygherren af et givent byggeri og udtrykt deres bekymring for rystelser og revnedannelser.

Dertil havde de så gennem-fotoregistreret deres huse ret minutiøst før byggeriet gik igang.

Dermed kunne de med ret stor overbevisning både forklare, at de havde advaret bygherre og her efterfølgende kunne de meget nemt dokumentere at der netop var sket skader på husets facader.

Det er nemmere sagt end gjort, særligt med store huse. Men her kan I med fordel hyre en dronefører som kan registre huset/ejendommen fra top til tå med gode kvalitetsbilleder i høj opløsning.

Er der små revner i jeres hus i forvejen, så skal særligt disse registreres, således at man for disse kan sige, “ja de var der, men de er nu blevet (meget) større, grundet jeres byggeri”.

I kan nok ikke gøre mere end det. Andet end så selvfølgelig at råbe op med det samme(!) når og hvis der sker kraftigere rystelser.

Held og lykke med det.  

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden