Spørg Bolius

Vi har fået vand i kælderen selv om sælger mente at have løst problemet - hvad kan vi gøre?

Kære Bolius

Min mand og jeg har et spørgsmål om vandindtrængning i vores kælder.

Vi købte vores hus i slutningen af 2017 og overtog huset 10.januar 2018, og da sagde sælger ,at hun havde løst problemet med vand i kælderen med højvandslukke, og at der kun havde været vand i et af de små rum dernede, da hun havde boet i huset. I tilstandsrapporten oplyser hun kort, at problemet er løst, og at der ikke har været vand de sidste halvandet år, hun har boet i huset.

Kort tid efter overtagelse af huset oplever v,i at der kommer vand op af gulvet og gennem murene i flere rum i kælderen og ikke kun i det lille rum. Det kommer igen og igen efter kraftig regn og skybrud.

Vi har meget svært ved at forstå, at der pludselig opstår så store problemer med vand i kælderen, efter vi har overtaget huset.

Vi vil derfor gerne høre, hvad I tænker om dette, kan det virkelig passe, at sælger havde løst dette problem med vandet i kælderen? Er vi bare mega uheldige, at det pludselig opstår efter så kort tid efter overtagelsen? Hvad er jeres erfaring?

Vi ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen

Sebnem og Neven

Hej Sebnem og Neven

Det er altid irriterende at opleve problemer, som man mente, man havde fået en sikring imod. En højvandslukke hjælper ikke på indtrængen af vand fra vægge og gulve. Den kan kun sikre mod opstemning af kloakkerne. 

Der er mange steder i landet, hvor grundvandet står højere og højere, men det lyder næsten for uheldigt, hvis det skulle ske over så lang en periode lige efter, I har overtaget huset. Hvis sælger kun har en 1½ årig referenceperiode i tilstandsrapporten, kan hun meget vel have talt sandt. Hvis hun har fået den lavet i løbet af efteråret, så er det kun vinteren mellem 2016 og 2017, at grundvandet skulle kunne have givet problemer. Og uden at have en statistik over det, så kan den vinter have budt på lavt grundvand i jeres område.

Men for at finde problem og løsning, vil min anbefaling være at få en byggesagkyndig eller en byggerådgiver til at kigge jeres hus igennem. Måske der kan findes en rimelig løsning? Umiddelbart lyder det desværre som om, at et omfangsdræn ville være det mest oplagte at fokusere på. Men det er ikke den billige løsning, desværre. Læs mere: Hold huset tørt med et omfangsdræn

En byggesagkyndig vil ofte også have lidt erfaring med, hvor meget man kan pege tilbage på en tidligere ejer. det er trods alt 3 år siden, I overtog huset. Men måske I skulle tage en snak med jeres ejerskifteforsikring?

Læs mere: Ejerskifteforsikring - fordele og ulemer

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden