Hvorfor har I købt hus her?

- Vi prioriterede både at bo tæt på vores arbejdspladser i byen og samtidig i et mere grønt område. Det får vi i Vanløse plus vores egen dejlige have.

Hvor længe har I ledt efter hus?

- Vi har ledt efter hus i et års tid. Vi boede til leje i Københavns nordvestkvarter og var efterhånden trætte af at bo i lejlighed – også af området. Vi savnede at have vores egen have.

Hvem har I spurgt til råds om købet?

- Diana har både bygningskonstruktører og arkitekter blandt sine kolleger, og dem har vi benyttet os af. Desuden har vi mange venner, der er håndværkere. Endelig har vi benyttet en købermægler, og det viste sig at være en god idé. Han stod for at forhandle prisen ned og for alt papirarbejdet i forbindelse med huskøbet. 
 

Hvem: Webmaster Diana Brandt Larsen, 36, familiekonsulent Jack Christensen, 35, samt de to bosniske gadekryds, Zlatko og Zola.

Hvad: Arkitekttegnet bungalow fra 1950 med 1. sal og høj kælder. 178 m2 beboelse – hele huset er 300 m2 inklusive kælder. Grund på 697 m2.

Hvor: Vanløse i Københavns Kommune.

Hvor meget: 3 mio. kr. Køberne fik et nedslag på 400.000 kr. og regner med at bruge ca. 1 mio. kr. på at renovere over de næste fem år.

Hvor meget skal laves om i huset?

- Alt!. Det er jo et håndværkertilbud. Ydervægge og taget er fint, men indeni skal der laves rigtig meget om. Vi brækker alle gulve op og lægger gulvvarme. Køkkenet flyttes tilbage til dets oprindelige placering. Vi åbner entréen op til 1. sal, så vi får en hall med lysindfald fra oven. I det hele taget fører vi huset tilbage til dets oprindelige indretning, som arkitekten i sin tid tegnede det. Samtidig er vores byggeprojekt en kæmpe energirenovering. Vi isolerer overalt. Vi overtog huset i starten af juli og er flyttet ud af vores lejlighed her midt i august. Vi skal bo i en skurvogn på grunden frem til omkring oktober, hvor vi så har gjort et af husets værelser klar til at bo i. Vi tager det hele step by step og skal stå for det meste selv med hjælp fra vores håndværkervenner. 

Hvad har været det sværeste ved at blive husejer første gang?

- Nu er det stadig ret nyt for os, så vi ved jo ikke, hvad der kan dukke op. Vi skal have indlagt fjernvarme som erstatning for et gammelt oliefyr, og det har været noget af en øvelse at finde ud af, hvor man kan få de bedste tilskud. Som lejere var vi også vant til at vide præcis, hvad vores fast udgifter var, men nu skal vi operere ud fra et fast rådighedsbeløb om måneden. Og så er det svært at have overblik over udgifterne i sådan et byggeprojekt, vi føler lidt, at man spiser maden, før man ved, hvad det koster, for selvom du får et tilbud på et stykke arbejde, kan du ikke vide 100 procent, hvad det koster i den sidste ende. Man skal nok have en projektleder i maven for at kaste sig ud i et projekt som vores, og det har Diana heldigvis.

Hvor længe regner I med at skulle bo her?

- Vi regner med at det her bliver vores livs eneste huskøb, så det er også en investering i fremtiden. Derfor har vi købt et stort hus, hvor vores fremtidige børn kan blive teenagere. Der er også mulighed for at leje 1.sal og kælder ud. Og hvis Dianas mor en dag har lyst til at flytte fra Jylland, kan vi også tilbyde hende en billig bolig.
Når vi bliver gamle, vil vi måske sælge det og købe et lille hus på Mallorca, hvor Diana har en stor familie.