Spørg Bolius

Vil afrensning af mos og lav forlænge tagets levetid?

Til Bolius

Vi har er betonteglstag på vores hvor der er mos og svamp på. Kan vi forlænge tagets levetid ved at få det renset af professionelle folk?

venligst JS

Hej JS

Betontagsten får stort set altid belægninger af mos og lav. Lav er det samme som vokser på klipper eller det som også kan kaldes flisepest.

Det har absolut ingen betydning for tagets levetid om der vokser mos, lav, alger og andet på taget. Det er udelukkende et kosmetisk problem.

Så en tagrensning vil ikke forlænge tagets levetid. Derimod kan rensningen gøre at tagstenen kommer til at blive rykket rundt, revner eller at overfladen på betontagstenene bliver endnu mere ru og derved vil damme endnu bedre underlag for vækst af mos osv.

Men hvis i mener at tage ikke er pænt med belægningerne på, kan i få det renset. Det forlænger bare ikke levetiden på taget. Måske tværtimod.

Jeg synes jo blot at det er patinering og giver huset udtryk liv.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden