Spørg Bolius

Vil gerne energioptimere huset fra 2008 med gasfyr og gulvvarme - hvem kan rådgive?

Goddag Bolius

Jeg byggede et nyt hus i to etager i 2008 efter de dengang gældende og kendte kommende regler. I huset er der gulvvarme, alle gulve er sort skifer, og varmeanlægget er et Bosch-gasfyr til opvarmning og varmt vand. El-installationen er med IHC.

Huset er 284 m² + 75 m² sammenbygget garage, hvor der også er gulvvarme, uden der er åbnet for varmen. Der er to indbyggede pejse/brændeovne, som vi stort set ikke anvender. Huset er med fladt tag. Mit ønske har gennem nogen tid været at energioptimere huset, så det bliver helt tidssvarende - også i 2030+. Hvem kan hjælpe mig med opgaven?

På forhånd tak & bedste hilsener
Henning T

Hej Henning T

Det lyder som en god og fornuftig ide.

Med et hus fra 2008 med naturgas ligger du nok inde med et energimærke B, hvis du fik lavet en energimærkning. Find statistik på Danmarks energimærker | Energistyrelsen (sparenergi.dk)

I dag har vi A2020 som det ultimative. Og her vil fx varmekilden være ret afgørende. Man er holdt op med at kræve ekstra isolering i nyere bygningsreglementer, da det er begrænset, hvor meget de ekstra millimeter giver.
 
Jeg synes det er vigtigt også at forholde sig til, hvorfor og hvor meget der skal energirenoveres. Hvis det er økonomiske og/eller bæredygtige ønsker, så kan det faktisk en gang i mellem være i orden ikke at gøre noget. For produktionen af materialer kontra hvad de bidrager med af ekstra gevinster, går ikke altid op. Så hav det med i overvejelserne.
 
Men nu var det hjælp til at finde rådgiver du spurgte til.
Jeg har to steder, du måske kan få hjælp:
Energivejlederen - Her er det ofte håndværkere og små entreprenører, som har taget ekstra uddannelse inden for energirenoveringer.
Enfamiliehus | Energistyrelsen (sparenergi.dk) - Dette er Energistyrelsens samling af firmaer, hvor der er en lidt dybere uddannelse bag.
 
Og så er der alle dem, som ikke har en ekstra uddannelse, men som alligevel ved en frygtelig masse om energirenoveringer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden