Spørg Bolius

Gammelt gasfyr - hvad skal vi skifte det ud med og hvor får vi uvildig rådgivning?

Hej Bolius

Vi bor i et hus fra 1957 og har for ca 14 år siden fået installeret gasfyr. På et eller andet tidspunkt stopper det nok med at virke, og sikkert en lørdag aften efter kl 22, med frost og sne . Derfor kunne jeg godt tænke mig i god tid at få undersøgt hvad jeg skal gøre når det gamle anlæg ikke kan mere. Nyt gas, varmepumpe eller hvad. Men jeg tror at en uvildig kunne hjælpe mig - og ikke een der lever af enten det ene eller andet. Ved I om der findes specialister på dette område, har det offentlige konsulenter eller ser I andre muligheder. Husets indretning, isolering, vinduer, alder mv spiller sikkert ind i valget af anlæg. Måske også et emne til jeres blade/nyhedsbreve for andre må være i samme situation

Glæder mig til at høre fra jer

Med venlig hilsen

Kurt S

 

Hej Kurt S

Det lyder som en rigtig god plan med at være forberedt. Og ja, det er såmænd ofte på de mest råkolde helligdage at sådanne systemer sætter ud:-)

Energivejlederen.dk kunne være et sted at starte. Det er Teknologisk Institut som står for siden og for uddannelse af dem som kommer på listen. Jeg har selv været på kurset, og det er ganske effektivt. Men... man skal stadig være lidt opmærksom, da de enkelte firmaer ofte har forskelligt farvede briller på. Nogle er vvs'ere, andre elektrikere, mens andre er håndværkere i andre fag. Og på den måde vil de jo have forskellige vinkler på en energioptimering.

Alternativt kan du søge efter en byggerådgiver eller byggesagkyndig i dit lokalområde. Tag en snak med dem, og forklare hvad dit 'problem' er.

Herfra kan jeg bedst hjælpe ved at henvise til et par af vores artikler.

Den ene viser hvordan de forskellige varmetyper kan yde, og hvad man skal forvente det vil koste henover en 10 årig periode. Det koster de forskellige opvarmningsformer

Et alternativ kunne være at kigge på en kombinationsløsning. Der er lavet systemer, hvor man kan have både gas og varmepumpe. Det kan du læse om her: Opvarm din bolig med både gas og varmepumpe

Og uden at kende dit hus, og alle de ting du selv nævner til sidst, så ville jeg nok kigge mest på hvilke muligheder der var med varmepumper.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden