Spørg Bolius

Vil købe hus, hvordan finder vi en troværdig byggesagkyndig der kan gennemgå huset?

Hej Bolius

Vi har fundet et rækkehus fra 2009, som vi ønsker at
købe. Vi ønsker en neutral og uvildig gennemgang af boligen. Vi har
set kontant på DR 1 og kan ikke gennemskue hvordan vi sikrer os at
den byggetekniske rådgiver er uafhængig i forhold til
ejendomsmægleren.
Har I en liste med uafhængige, som har rådgivere
i trekantsområdet?

De bedste hilsner Linda

Hej Linda

De byggesagkyndig i har set i kontant har udarbejdet Tilstandsrapporten, som udarbejdes for sælger for at sælger kan få tilbud på Ejerskifteforsikring og derved fraskrive sig det 10 årige mangelansvar.
Den gennemgang foretages efter bestemte forskrifter og skal alene vurdere bygningen i forhold til en tilsvarende bygning på samme alder.

Så det må på ingen måde forveksles med den byggetekniske købergennemgang en uvildig byggesagkyndig kan udfore hvis han/hun hyres af de der overvejer at købe huset.
Her vil han/hun sammen med jer gennemgå huset set med købers øjne - altså sammen med jer undersøge forholdene med øje for byggetekniskteknisk, kvalitet og vedligeholdelsestilstand og kunne vurder hvad i skal påregne af reparations- og vedligeholdelsesopgaver de nærmeste år sætte økonomi af til  - hvad der er af muligheder for ændringer og ombygninger m.v. Så det er en helt anden opgave og hvor der ofte aftales at bruge den fornødne tid for at få undersøgt det hele - den rådgiver skal i sikre har en rådgiverforsikring.
Vi har ikke lister eller mulighed for at anbefale enkelte rådgiver - men søg på en byggesagkyndig med erfaring fra rådgivning af private boligejere og køberrådgivning - regn med at det koster omkring 1000 kr pr time, og at der skal sættes tid af på stedet, til kørsel og hvis i ønsker at få en rapport.
Se mere her: Køb af bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden