Wallstickers er en nem og forholdsvis billig løsning, hvis du gerne vil skabe et personligt udtryk eller udsmykke dit hjem med ord eller motiver, der er vigtige for dig.

Wallstickers er en slags vægklistermærker, der fås i alle mulige former og farver. Hos mange firmaer kan du endda designe dine egne motiver. Wallstickers er oftest lavet af meget tynd, selvklæbende vinyl og er ganske nemme at montere på faste og glatte flader, og en del modeller kan også opsættes på mere ujævne flader, fx savsmuldstapet, og efterlader ofte ikke mærker, når du fjerner dem igen.

Tjek dog altid, hvad den enkelte producent skriver om deres produkt, inden du køber stort ind.

LÆS OGSÅ: 6 fif, når du indretter stuen

Få inspiration her

Sådan gør du: Opsætning af wallstickers

  1. Inden du begynder opsætningen, skal du sikre dig, at den væg, du vil montere wallstickeren på, er tør og ren. Hvis dine vægge er nymalede, bør du vente minimum en måned, inden du går i gang.
  2. For at sikre at applikationstapen sidder helt fast på wallstickeren, skal du først placere wallstickeren med bagsiden opad på et bord og omhyggeligt skrabe hele bagsiden med fx et kreditkort, en lineal eller lignende for at fjerne usynligt smuds.
  3. Pil derefter forsigtigt bagsiden af wallstickeren. Sørg for at hele stickeren forbliver på den gennemsigtige plastik, som holder den sammen.
  4. Placér nu wallstickeren på væggen med den klistrede side indad. Det er en god ide først at klistre wallstickerens top fast til væggen med et stykke malertape, så du på den måde kan slippe stickeren og med et waterpas tjekke, at den hænger lige.
  5. Det er også en god ide at træde nogle skridt tilbage og se, om din wallsticker hænger præcist der, hvor du gerne vil have den.
  6. Når den sidder perfekt, skal du skrabe igen - denne gang uden på den gennemsigtige plastik med et kreditkort eller en lineal. Sørg for at hele wallstickeren bliver omhyggeligt skrabet godt fast på væggen.
  7. Træk derefter forsigtigt og langsomt fra et hjørne den gennemsigtige plastik af. Hvis en del af motivet ikke hænger helt fast på væggen, så læg den gennemsigtige plastik tilbage mod væggen og gnid igen, til den sidder fast.
  8. Små lufthuller i motivet kan fjernes ved at prikke dem med en tynd nål og derefter forsigtigt gnide dem flade med et kreditkort eller lignende.

Bemærk: Dette er en generel vejledning, som du kan bruge til de fleste wallstickers, men du skal altid følge den vejledning, der følger med dit køb, da der findes wallstickers, der skal opsættes på andre måder.

TIP: Brug klistermærker på møbler

Du kan bruge wallstickers til meget mere end vægge, fx også køkkenskabe, spejle, garderobeskabe, kommoder, toiletter, hårde hvidevarer, døre, gulve, fliser, trapper og postkasser op? Mulighederne er næsten uendelige.

LÆS OGSÅ: Indretning af rum før, nu og i fremtiden

Sådan fjerner du dine wallstickers igen

Når du skal fjerne dine stickers igen, kan det være en fordel at opvarme dem let med en hårtørrer, inden du begynder at pille dem ned. Så bliver de bløde og mere medgørlige.