Spørg Bolius

Hvordan får jeg ligusterhækken pæn igen?

Hej Bolius,

Jeg henvender mig for at blive klogere på, hvordan man skal betragte en ligusterhæk på rette vis. Det er sådan, at vores er meget bred, meget høj, og hvis man prøver at kigge imellem bladene, så er grenene meget rodet, og det ødelægger dens facon.

Desuden ønsker vi også at rengøre hækkens grund (tæt ved rødderne, for gamle blade osv.) og det kan vi jo ikke effektivt, når der er så meget rod indvendigt med grene, der går ind under andre træer osv. Bør man overhovedet tænke de baner (at rengøre dernede)?

Vi har lavet et forsøg for at kunne rengøre nedenunder, hvor det er blevet V-formet. Vi har altså fjernet grene nedenunder, og har fået adgang til roden og klippe de døde grene af osv.

Vi håber selv, det hjælper til uugust, hvor der kommer nye skud.

Men hvad er jeres umiddelbare råd?

Hej

Mit bedste råd er at beskære ligusterhækken.

En ligusterhæk tåler en meget kraftig beskæring.

Dette kan gøres i marts måned. Det gøres lettest med en god beskærersaks.

De filtrede grene kan forskønnes ved en kraftig udtynding.

Ligusterhække bliver smukkest, hvis der ikke er nogen konkurrence fra andre uønskede planter. Disse skal fjernes helt nede ved jorden og holdes væk fra rækken af ligusterplanter, da uønskede planter og ukrudt stjæler vand og næring fra ligusterplanterne, hvis ikke de fjernes hele tiden

Jeg håber, at disse simple råd kan give jer en smukkere ligusterhæk.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden