Spørg Bolius

Kan gammel ligusterhæk blive pæn igen?

Hej Bolius

Vi har en 25-30 år gammel ligusterhæk i skel. Hækken er ca. 1,8 meter høj på vores grund, som ligger lidt lavere end naboens grund.

En del af planterne er gået ud, og hækken er derfor ikke særlig pæn mere, i hvert fald på vores side. Naboen har sat trådhegn på sin side af hækken, ca. ½ meter fra skel og plantet ny hæk samme sted.

Spørgsmålet er nu: Hvad kan vi gøre for, at hækken bliver pæn igen? Skære den ned, så den kan gro op igen? Grave den op og plante ny? Grave de døde planter op og plante nye? Eller noget helt andet? ... Vi er på talefod med naboen og vil gerne undgå større uenigheder.

Mvh. Svend

Hej Svend

Det er meget normalt, at ligusterhække begynder at gå ud, når de får en alder på ca 25 år. Det kan udbedres ved at give hækken et kraftigt lag topdressing og derpå beskære hækken og klippe den ned til en højde af ca. 60-80 cm.

Jeg vil hellere grave den gamle hæk op og erstatte jorden med en god kompost jord.

Plante en sort med navnet "Select", der findes forskellige muligheder. Det er liguster, som er specielt fremelsket til hækbrug.

Det er desværre en større opgave, men med mine erfaringer er det den bedste.

Læs mere: Sådan planter en ny hæk

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden