Spørg Bolius

1 og 5 års eftersyn, hvem skal betale for drone?

Hej Bolius

Vi fik i 2014 renoveret vores ejendom. Jeg har læst i Bolius om 1 og 5 års eftersyn, at bygherre og entreprenør selv skal betale for de omkostninger de har i forbindelse med eftersyn. Entreprenør via rådgiver har indhentet tilbud på drone - kr. 10.000. Spørgsmålet er blot - hvem af entreprenør eller bygherre skal betale for drone eller evt. lift?

Venlig hilsen Sven P 

Hej Sven

Det er fuldstændig korrekt at man selv afholder udgifterne til denne gennemgang, her typisk værende udgifter til rådgiver.

Der findes ingen videre nedskrevet regler om betingelserne for en 1 års eller 5 års gennemgang som sådan. Men det er et super godt spørgsmål, for når huset/ejendommen ikke bare lige kan eftergås fra terræn, hvem skal så betale for lift, drone eller lign.

De fleste gange har jeg været ude på sådanne sager er det bygherre selv der betaler for udstyret, så deres egen rådgiver kan komme til at undersøge bygninger grundigt. Man kan lidt sige, at det er jeres ansvar at påpege de fejl og mangler som der måtte være, og dermed vil jeg også mene, at det er jeres ansvar at sørge for diverse hjælpemidler.

Jeg tænker det skulle have været skrevet ind i kontrakten med entreprenøren, hvis denne skulle stå for lift eller lign.

Omvendt skal entreprenøren selv indleje lift, stillads eller lign. når og hvis der er mangeludbedringer som måtte kræve dette.

Men det er et meget godt spørgsmål, som jeg lige går videre med.

Men de kan ikke pådutte jer nogle regninger/udgifter som I ikke har indgået aftale om.

Jeg foretrækker at se med fingrene. En drone er fin til en overordnet scanning af fejl og mangler, men den kan ikke kontrollere revner, fuger, tæringer mv. på samme måde som en pilfinger af en rådgiver kan fra en lift.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden