Fra Rådhuspladsen er der ikke mere end 6,5 km til Tårnby, og det tager blot 9 minutter at køre til den københavnske forstad på Amager.

På en hjørnegrund, præcis midt i et 345 hektar stort parcelhuskvarter, fandt Ida Juhl Larsen og Rasmus Stampe i foråret 2007 drømmehuset.

- Vi havde fået nok af byen, trafikken og den lille lejlighed, vi boede i, og da vi stod foran en familieforøgelse, ønskede vi mere plads og mere luft omkring os, forklarer parret, da Videncentret Bolius talte med dem tre år efter, de flyttede ind i parcelhuset.

Badeværelse med sorte og lyserøde fliser

Parcelhuset er bygget i 1960, og tegnet af arkitekterne Jørgen og Per Bangsbo Sørensen.

- Vi faldt pladask for 1960'er-stilen med alle de originale detaljer i huset såsom de fine tapeter, de rene linjer, og at der er loft til kip i næsten alle rum. Vi faldt for de store vinduespartier, den gennemtænkte rumfordeling af husets kun 108 kvadratmeter, det smarte varmecirkulations-system (der er ingen radiatorer i huset, red.), og for det skønne badeværelse i sort og lyserødt.

- Vi faldt også for den dejlig sydvest-vendte have med æbletræer, jordbær, stikkelsbær, rabarber og brombær, forklarer Ida Juhl Larsen, som er lykkelig for at hun ikke selv skal begynde forfra med at anlægge have.

Original retro i 60'er parcelhuset

Det lille parcelhus har kun haft en tidligere ejer, og det er højst sandsynligt grunden til, at det stadig står helt originalt.

Indretningen er holdt helt i husets ånd. Retro, blandet med møbelklassikere og lidt moderne ting. De samtidige møbeldesignere Verner Panton, Arne Jakobsen, samt Ray og Charles Eames er repræsenteret. Indvendigt har Ida Juhl Larsen og Rasmus Stampe ikke ændret meget.

- Rumopdelingen var ideel. Vi har renset tapetet ned, fuldspartlet og malet væggene i stuen, køkkenet og i et værelse, og afhøvlet gulvene i hele huset. Vi har fået et nyt varmeanlæg, der kører på naturgas i stedet for på olie. Og så har vi sat en brændeovn op i stuen, så vi kan holde varmen i de kolde vintermåneder.

Nyt tag af tagpap

Udvendigt har parret for nyligt fjernet det gamle bølgeeternit tag og i stedet lagt et listeinddækket tagpaptag.

-I haven har vi sløjfet bede - dem var der ret mange af, så der skulle luges alt for meget, fortsætter Ida Juhl Larsen, der til daglig arbejder som projektleder i DRs designafdeling. Rasmus Stampe er uddannet tømrer/snedker og har sit eget tømrerfirma.

- De originale havemøbler fik vi lov til at få med i købet. Vi var så vilde med dem, at vi tilbød at købe de, men arvingerne var så søde at forære os dem.

Fakta om parcelhuset i Tårnby

  • Parcelhuset er fra 1960 og er 108 kvadratmeter stort.
  • Huset indeholder entre med "walk-in" garderobe, køkken, spisekammer, bryggers, stue og værelsesgang til badeværelse, soveværelse og to børneværelser.
  • Huset blev købt til 2 millioner kr.
  • Varmeanlægget Hess er baseret på, at varm luft bliver pustet rundt i huset. Pris: 100.000 kr.
  • Bølgeeternittaget er blevet skiftet ud med et tagpaptag. Pris: 140.000 kr.
  • Gulvene, blandt andet bøgeparket i stuen, er blevet afhøvlet og vægge malet. Samlet pris: 20.000 kr.