1. Skriv dit barn op, når barnet er 15 år

Du kan skrive dit barn op i en boligorganisation, fra det fylder 15 år, hvilket kan være en god idé, da mange almene lejeboliger udlejes efter anciennitet, så selvom barnet ikke skal flytte hjemmefra nu, så har det et forspring, når den tid kommer. Du skal skrive dit barn op via den enkelte boligorganisation, og prisen for opskrivning kan variere alt efter organisation, område og boligtype.

2. Spørg den kommune, barnet vil bo i

Hvis I ved, i hvilken kommune dit barn skal bo i, kan I kontakte den og høre, hvilke studie- og ungdomsboliger barnet kan skrives op til her. Nogle kommuner administrerer selv ventelister til den type boliger, og ellers kan de typisk henvise til, hvilke boligorganisationer der findes i kommunen.

3. Skriv dit barn op via de store administratorer

Der findes ikke en fælles boligventeliste for hele landet. I stedet er det en god idé at skrive sig op via nogle af de store almene administratorer som fx KAB, Lejerbo og DAB, som administrerer udlejning for flere almene boligorganisationer. Mange boligorganisationer har også en del ungdomsboliger.

Søg også på fx kollegiekontoret, kollegieboligselskabet og s.dk, ungdomsboliger.dk, voresstudiebolig.dk.  

Siden DanmarkBolig.dk samler desuden flere end 560.000 almene lejeboliger i Danmark og her kan du finde kontaktoplysninger på boligorganisationer i hele landet. Opskrivning og evt. betaling foregår via de enkelte boligorganisationer.

4. Unge kan komme foran i køen

Det er ofte muligt at komme frem i boligkøen ved de almene boligselskaber, hvis man er ung og under uddannelse eller på vej i uddannelse. Det kræver typisk, at den unge søger bolig i den kommune, vedkommende allerede er tilknyttet, og reglerne er forskellige fra kommune til kommune. Tjek reglerne for ”fleksibel udlejning” i jeres kommune.