Spørg Bolius

5 års gennemgang, men entreprenøren konkurs og sikkerhedsstillelsen i banken er hævet - hvad gør vi?

Hej , vi fik for 5 år siden bygget en tilbygning af et tømrerfirma, som stod for det hele. I maj månede 2012 havde vi 1. Års gennemgang, og ved den lejlighedhed sagde tømrer at han ville kontakte os om 4 år , eller skulle vi bare ringe til ham. Da jeg slut april i år ikke havde hørt noget, prøvede jeg at kontakte firmaet. Desværre fandt jeg ud af at de var gået konkurs, og blev henvist til kuratoren. Efter snak med kuratoren blev jeg henvist til Jyske bank, da der stillet en bankgarantien der , som jeg evt kan gøre krav på hvis der er mangler. Efter 1 uge svarede jyske bank at garantien udløb 20 april i år, og at de intet mere ville foretage sig i sagen. Jeg føler lidt at jeg burde være gjort opmærksom på konkursen, da jeg så havde reageret tidligere på året. Byggeriet var heller ikke færdigt før i slutningen af maj, så jeg er ikke enig i datoen, men de henviser til at vi havde byggemøde 20 april. Har jeg nogen muligheder for at de efterlever mit krav ? Eller er det spild af tid ? Garantien er på 15.000 ex moms Mvh Simon

Hej Simon

Jeg kan jo kun give dig ret i alle dine argumenter, primært at du skulle have haft besked om denne konkurs. Når det så er sagt, så er det dig som bygherre der skal indkalde til den aktuelle 5 års gennemgang.

En ting er, at du muligvis vil kunne finde et dokument/afleveringsprotokol eller lignede. Noget andet er så desværre, om banken accepterer denne. For deres garanti gælder nu en gang fra den dato de får at vide, af entreprenøren. Og hvis dette var den 20. april, så er det hvad de går efter.

Du skal selvsagt høre din advokat, om der findes en mulighed her. Men der skal nok en god gang dokumentation på bordet.

Noget andet er, at der reelt skal være mangler ved dit hus, som skal udbedres. Man kan ikke bare hæve den 15.000 kr. uden at have et decideret krav.

Jeg er ked af jeres situation. Og håber ikke der er mangler af betydning.

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden