1. Tjek vejrudsigten

Du skaber de bedste muligheder for dig selv, hvis du ved, hvornår snestormen kommer. Følg med i vejrudsigten på dmi.dk, på vejrapps og/eller i radio og tv.

2. Gør dine hjælpemidler klar til snestormen

Skal du først til at finde sneskovl og købe grus, vejsalt eller andre tømidler, efter snestormen har raset, og måske endda blokeret døren til skuret, hvor dine hjælpemidler, gør du det svært for dig selv. Stil kost og sneskovl klar tæt på døren og køb og læg grus, salt eller andre tømidler inden for rækkevidde.

3. Luk døre og vinduer helt til før snestormen

Husk at lukke alle vinduer og døre - også tagvinduer og kældervinduer. Der kan trænge sne ind gennem de mindste åbninger, når vinden står på. så tjek, at vindueshasper er haspet helt til, så vinduerne er lukket så tæt som muligt.

4. Fjerne løse ting fra have og grund

Fjern løse ting i haven og på grunden, så de ikke gør skade i stormen. Dæk byggematerialer og andre større materialer, der ikke har godt af fugt, godt til, så de ikke bliver våde. Gør dem forsvarligt fast, så de ikke blæser væk eller ind i husets murværk eller vinduer. Luk døre ind til skuret og garagen.

5. Støt de lette tage med hjælpestolper

Hvis du har en udestue, carport, skur eller andet med et let tag, så sæt et par 'hjælpestolper' under taget for at understøtte vægten, så tager ikke braser sammen af al den sne, som snestormen bringer med sig.

6. Rens tagrender og nedløb

Fjern blade og alt andet skidt og snavs fra dine tagrender og nedløb. Så kan smeltevand fra sneen løbe væk fra huset, og du undgår, at der kommer en brist i tagrenden eller nedløbet, der i stedet leder vandet ned på murværket eller ind i boligen.

7. Sikr boligens klimaskærme

Tjek og sørg for, at tag og facader er tætte. Revner og skader kan resultere i vandskader og andre alvorlige skader på huset.