Spørg Bolius

Adgang til el-tavle

Hej Bolius

Jeg har siden 1985 boet i en ud af tre ejerlejligheder i en gammel skole. Skolen blev ombygget i 1976 og blev til ejerlejligheder i 1979. Min underbo skal - for at komme til sin eltavle og måler, som ligger i et skunkrum på 1. sal - ind gennem min lejlighed (trappeopgang og et rum). Underboen er således afhængig af, at jeg er hjemme eller er villig til at udleve nøgle til min lejlighed (det gør jeg indtil videre, når jeg tager på ferie). Er sådanne adgangsforhold til eltavle forsvarlige - lovlige?

Venlig hilsen S.
Henriksen

Hej S.

Nej, eltavlen må ikke være placeret i en anden bolig.

I installationsbekendtgørelsens §55 stk 1 er angivet at beskyttelsesudstyr skal anbringes i den bolig, hvortil det hører. 

stk. 3. Beskyttelsesudstyr kan anbringes i andre rum, som hører med til boligen, men hvortil der ikke er direkte adgang fra boligen. Dette gælder dog ikke, hvis der kun er adgang gennem fællesarealer såsom trapper, gangarealer, stier og lignende.

Beskyttelsesudstyr er bl.a. en RCD (fejlstrømsafbryder) og er placeret i eltavlen. 

Sikkerhedsstyrelsen har lavet beskrivelse af dette: Kravene til beskyttelsesudstyr og antallet af grupper

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden