Indsigt

Ældre skiffertag med mos og alger - afrensning med skum eller på anden måde?

Hej Bolius

Har ældre skiffertag , hvor der er mos-alder på ,har set et firma som udfører  algebehandling , disinficeres hele taget m. Hvidt skum lag , skummet trænger ind i algerne og dræber dem . Det sprøjtes på taget, vind og vejr vil nu stoppe for alger .

Har i hørt om dette eller har i andre forslag til rensning af skiffer tag.

På forhånd tak, Diana

Hej Diana

Mos på taget er stor set aldrig skadeligt. Hvis man ønsker det fjernet er det udelukkende pga kosmetik, at det skal se ”pænt ud”

Jeg er jo af den holdning at huse står ude og må godt patinerer, derfor skal man ikke rense dem på alle mulige måder, blot leve med at de bliver ældre.

Men for at svare på spørgsmålet: Er der tale om naturskifertag burde det være selvrensende. Hvis der er mosbevoksninger på et naturskifer tag kan man forsøge at fjerne dem med en kost. Men man bør ikke rense et naturskiftertag.

Er der tale om et tag med lav hældning bør man slet ikke overveje at rense det da der kan trænge vand ind under pladerne og ind i huset.

Er der tale om et eternitskiftetag skan man være varsom, hvis der er tale om et tag hvor der kan være asbest i. Det kræver at vandet man afrenser med opsamles mv.

Jeg synes du skulle lade tage være og leve med det mos der nu engang dannes.

Du kan læse mere her: Asbest i boliger

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Indsigt: Bliv klogere på et vigtigt og relevant emne for dig og din bolig. Indsigten kan være personbåret, dybdegående eller perspektiverende, og bygger på uvildighed samt dokumenteret viden. Indholdet bliver løbende ajourført.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden