Spørg Bolius

Alder på elinstallation

Hej Bolius

Jeg er i gang med at hjælpe nogle venner med deres tilstands- og elrapport på deres hus. I forbindelse med el-rapporten, så er mange fejl afhængige af hvornår elinstallationen er udført - f.eks. ifbm om der er aktiv jord i en kontakt med hul til jord (gældende fra 2009). Så hvordan defineres/findes alderen på installationen når der ikke forefindes elektrikerregninger el.lign. på gamle huse? Tænker at det ikke bare kan være op til den pågældende elektrikers (der laver rapporten) skøn?

Mvh Jesper

Hej Jesper.
Alderen på elinstallationen er en vurdering der foretages under eleftersynet. Eksempelvis ud fra opførelsestidspunktet eller renoveringsåret.
Der findes en håndbog for eleftersyn som du kan læse her: Håndbog i huseftersynsordningen for autoriserede elinstallatører (sik.dk)
Heraf fremgår det at "Ved bedømmelsen af, hvornår elinstallationerne blev udført, kan den autoriserede elinstallatørvirksomhed tage udgangspunkt i BBR-oplysningerne. Er det åbenlyst, at oplysningen fra BBR om bygningens opførelsesår eller bygningens om- og tilbygningsår er forkert, skal den autoriserede elinstallatørvirksomhed foretage et fagligt skøn af de enkelte rums installationer og vurdere, hvornår installationerne blev udført. Det er herefter dette årstal, der danner udgangspunkt for gennemgangen af det pågældende rum."

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden