Spørg Bolius

Andelsboligforening - kan vi selv tætne revner i brandmur med brandskum?

Hej Bolius

Vi er en Andelsboligforening med 32 boliger - 2 eller 3 huse sammenbygget. Husene er fra 1992. Det er konstateret, at brandmuren på loftet mellem to huse er "defekt" - der er mindre revner i muren.
Det er en gasbetonmur.
Er det nok at reparere med "brandskum" eller skal hele muren beklædes med brandhæmmende plader?

Bjarne C

Hej Bjarne C

Tak for jeres spørgsmål. Den kan være temmelig svært at svare på hvilken løsning der skal til når man ikke lige kan se skaderne. Men hvis i har fået konstateret, at der er en brandmur, som ikke er intakt, burde i får alle murene gennemgået, for at sikre at brandadskillelserne er helt intakte og udført helt korrekt.

Mange brande ender så voldsomt netop fordi brandsektioneringen ikke har intakt og ilden derved har kunne hoppe fra en brandsektions til en anden. været ilden kan sprede sig fra den ene brandsektion til den anden,

Jeg ville nok sikre brandsektioneringsvæggene med brandgips eller anden form for brandsikringsplader. Blot for at være helt sikker.

Med venlig hilsen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden