Spørg Bolius

Er fritlagte spær i lejlighed ulovligt - kan det løses med brandmaling?

Hej Bolius

I forbindelse med salget af min tidligere andelsbolig, har den nye ejer lavet en indsigelse, eftersom hun har hyret en tilsynsmand, som har vurderet at lejlighedens frilagte bjælker ikke er lovlige i forhold til brandkrav.

Ifølge kommunen skal bygningsdele i øverste etage, hvor højde til gulv i øverste etage er højst 12 meter over terræn, skal man opfylde kravet om "Bygningsdel klasse R 30 [BD-bygningsdel 30]".

Er dette noget man selv kan gøre med eksempelvis brandmaling? Køberen er interesseret i at behold bjælkerne fritlagte. Eller skal de inddækkes i gips?

På forhånd mange tak,

Mvh

Matias

Hej Mathias

Det er korrekt at de bærende del i øverste etage, skal have en brandmodstandsevne på 30 minutter.

Man kan evt. brandmale søjlen Brandmaling skal udføres af professionelle for at sikre brandmodstandsevnen opnås.

Alternativt kan stolpen pakkes ind i et lag brandgips.

Du kunne også tage fat i en ingeniør, eller lign. der ved noget om brand. Måske kan de vise sig at stolpen i sig selv har tilstrækkelig modstandsevne, eller at de øvrige træ stolper/bjælker i spæret kan bære vægten af taget, selv om den synlige søjle brænder.

Kig evt. i eksempelsamlingen omkring side 70-73 Eksempelsamling om brandsikring af byggeri

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden