Spørg Bolius

Synlige bjælker, vi har fået krav om brandsikring, kan vi undgå gipsbeklædning?

Hej Bolius

Vi har fået at vide, at vi skal brandsike synlige bjælker i vores lejlighed.

Bestyrelsen mener, det kun kan lade sig gøre med gips.

Men vi har læst om et produkt Burnblock, som vi ved, at en anden kommune end vores har godkendt.

Vi har skrevet til kommunen, og de må ikke rådgive, men henviser bl.a. til jer. Vi har fået dokumentation fra Burnblock, men det står i et teknisk sprog.

Mie S

Hej Mie S

Jeg kender ikke produktet men har søgt på nettet og fundet et sikkerhedsdatablad. Men det giver ingen oplysninger om i hvilken grad produktet brandbeskytter. Og når der ikke er data på i hvor høj grad det beskytter kan i ikke regne med at det kan virke hos jer.

Jeg antager at når de i bestyrelsen har bedt om at brandsikre bjælkerne er det til en brandsikring på minimum, hvad der tidligere hed, BD30 eller BD 60. Dette betyder at bjælkerne skal kunne holde i 30 eller 60 minutter under en brand. Om det er 30 eller 60 minutter afhænger af hvor høj bygningen er og hvor mange etager der er over jer.

I skal nok regne med at bjælkerne som minimum skal pakkes ind i 1 lag brandgips eller 2 lag almindelig gips. Men er der både kælder, stue og 1, sal i bygningen skal du regne med at der skal beklædes med 1-2 lag brandgips eller 3-4 lag almindelig gips.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden