Spørg Bolius

Badeværelse i stueetagen, skal loft mod værelse på 1. sal isoleres?

Hej Bolius

Jeg er i gang med at skifte loft i badeværelset. Jeg fjerner et gammelt træloft og vil opsætte gips. Der er en 1.sal på huset. Huset er bygget i gasbeton/betonelementer. Der var hverken isolering eller membran i det gamle loft.
Bør jeg isolere?
Skal der være en membran?
Hvordan gør jeg med ledspot - har fundet nogen der kan sættes direkte i isoleringen, men vil de ødelægge en eventuel membran?
Der er ikke mere en 5 cm hulrum, da jeg skal tage hensyn til en udsugning i væggen. Håber I kan gøre mig klogere.

Vh Morten

Hej Morten

Der skal kun isoleres og opsættes dampspærre hvis der er koldt over badeværelset.

Jeg læser det som at badeværelset er på stueetagen, og at der er en 1. sal ovenpå.

Der bør dog være isolering, men det handler mere om lydisolering. Man skulle jo gerne kunne gå bad, eller prutte højlydt på toilettet uden at man vækker dem der sover ovenpå.

Det eneste der er krav til i badeværelses lofter, er at de er lufttætte. Så med fine nye gipslofter, der er lukket med fuge, spartling og maling er fint.

Hvad angår spots, så er det ganske fint med de spots der sidder i egen boks/safeboks.

Husk at være obs på, at det ikke er alle spots der kan eller må sidde over en bruseniche. Men den type der må sidde i isoleringen, er typisk også lufttætte imod gipspladen. Så den burde være fin nok, men tal med din aut. elektriker om dette.

Jeg håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden