Spørg Bolius

Beskæring af valnøddetræ

Valnøddetræ, måske 15 år gammelt. Totalt stynet af tidligere ejer, står nu med et væld af vanris, på 5-6 kroner. Jeg utyndede vanrisene sidste år. Fik i år 50- 60 fine valnødder. Træet er ca. 5m højt, flot - bortset fra vanris. Jeg vil gerne evt. beskære, så jeg kan få et harmonisk træ.

Mvh Mogens

Kære Mogens

Det lyder som om du har gjort noget godt for dit valnøddetræ, så det igen giver frugt.

Det optimale tidspunkt for beskæring af valnød, hvis altså det skal beskæres, er når der ikke sidder flere frugter på træet og inden de sidste blade er faldet af. Som udgangspunkt bør man ikke beskære en valnød, men det har din tidligere ejer alligevel valgt at gøre. Endda en lidt hårdhændet en af slagsen.

Jeg vil anbefale dig at fjerne 1/3 af vanrisene hvert år, i ovennævnte periode, så træet langsom kan opbygge en ny, regelmæssig og frugtsættende krone over de næste par år. Det skulle på sigt gerne give dig et pænt valnøddetræ fuld af frugter.

Bolius har en ganske fin gennemgang af beskæring af træer med stenfrugter. Den vedhæfter jeg her.

https://www.bolius.dk/beskaering-af-valnoed-kirsebaertraeer-blommetraeer-og-andre-stenfrugttraeer-99076

Rigtig god arbejdslyst!

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Louise Axholm, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden