Bliver vi beskattet af salg af arvet sommerhus når grunden er større end 1400 m2?

Hej Bolius

Mine to søskende og jeg overtager i forbindelse med boskifte efter mine forældre i fællesskab et sommerhus.

I skriver i artiklen Arveregler for sommerhuse om parcelhusreglen ved salg - det vil sige hvis grunden er over 1400 kvadratmeter, så gælder der særlige regler for den del af grunden der er større end 1400 kvadratmeter, men gælder det også i forbindelse med boskifte at der skal søges vurdering i kommunen af, om den resterende grund ville kunne udstykkes?

Venlig hilsen Helle C K

Hej Charlotte K

Generelt er sådan at når man sælger en bolig som man selv har benyttet og hvor grunden er under 1400 kvadratmeter så skal man ikke betale skat af fortjenesten (Parcelhusreglen) – det gælder både helårs og fritidshuse. Det vil også gælde hvis det er et dødsbo der står som sælger huset.

Men der er mulighed at undgå den beskatning,enten hvis grunden ifølge kommunen ikke kan udstykkes, eller hvis SKAT vurderer at en udstykning medfører en væsentlig værdiforringelse af restarealet eller den bestående bebyggelse. 

SKAT Skriver på siden om Skattefrit salg af fritidshuse
”Er grunden større end 1.400 kvadratmeter, kan du kun fritages for beskatning, hvis grunden enten ikke kan udstykkes, eller hvis en udstykning medfører en væsentlig værdiforringelse af restarealet eller den bestående bebyggelse.

Du skal bede den kommune, din fritidsbolig ligger i, om en erklæring om, at grunden ikke kan udstykkes for at blive fritaget for beskatning. Hvis grunden kan udstykkes, og du ønsker en erklæring om en eventuel væsentlig værdiforringelse af restarealet eller den bestående bebyggelse, skal du henvende dig til SKAT.”

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden