Spørg Bolius

Buske og træer i landlig have

Vi bor på landet hvor vi for år tilbage fik skovrejsning samt en sø. Nu har vi så ryddet haven som er vest vendt, sået græs og vil gerne have plantet nogle buske, eller små træer som kan give lidt farve alt efter årstiden.

Vi er dog meget i tvivl om hvad der vil være godt at plante, og håber derfor at Bolius kan hjælpe os. Vi har
beholdt et gammelt Belle Boskoop æble træ, et stort bøgetræ og en rhodondendron. Vi er ikke de store have-eksperter men kan godt lide naturen når den står lidt “vild”

På forhånd tak for jeres hjælp.

Betina

Kære Betina

Når der er tale om en have på landet, så mener jeg der skal vælges en beplantning der passer ind i omgivelserne.

Jeg ville derfor plante nogle af de træer og buske man traditionelt ser i de levende hegn der står langs marker og enge. Her er der bl.a. tale om Hyld, Tjørn, Slåen, Seljerøn, Brombær, Hæg, Røn og Hassel, for bare at nævne nogle af de arter der indgår.

Det gode ved de ovennævnte træer og buske er, at de er alle hjemmehørende arter, det vil sige at de vokser naturligt i Danmark. Det sikrer naturligt gode vækstvilkår og ikke så meget pasning. Derudover er der en dejlig bred variation i både blomstring og frugtsætning. Det kan både hver til gavn for jer og for de dyr der lever i naturen omkring jer.

Sidst men ikke mindst er der en rig variation i udtrykket fra den første blomstring til de sidste høstfarver. Så det er tilmed kønt at se på.

I kan altid supplere ovennævnte med frugttræer af æble, pære, blomme og kirsebær, samt buske med stikkelsbær, hindbær, solbær og ribs. Det er altid dejligt at have.

Jeg håber, at ovenstående kan inspirere til en dejlig frodig og varieret have.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Louise Axholm, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden