Spørg Bolius

Byggeri af typehus har været et mareridt fyldt med fejl - kan vi få kompensation?

Hej Bolius

Har bygget ny hus med stort typehus firma/overtog 30 maj 2021 - Fejl på fejl. 17 uger med håndværkere efter overtagelse og ikke færdig. 3 muroverliggere er skiftet/lagt forkert op/faskine i have/græsplæne gravet op og nu lagt om.
Nu startes igen - murstensgavl rages ned og 2 nye muroverliggere indsættes og nu gavl opmures. Murpille ved terrasse for lille støtter ikke muroverligger/laves bredere for at støtte muroverligger. - Nyt terrasse glas bestilles med ca 10 ugers leveringstid. Derefter startes på 15-16 siders fra byggetilsynet reparation af andre ting.
Venter - Venter på at noget skal ske - Kan der kræves kompensation? og hvordan

VH Keld

Hej Keld

Sikke noget, det er jeg ked af at høre.

Man hører om disse totale byggekatastrofer for tid til anden, hvor man bare har været uheldig hele vejen igennem. Og jeg har fået dette spørgsmål mange mange gange, om det kan være rigtigt, at man ikke bliver kompenseret her.

Men det er ikke kutymen at man bliver kompenseret for “svie og smerte” og heller ikke andre indirekte tab, såsom spild af tid og deslige.

Byggefirmaet skal udbedre skaderne, og hurtigst muligt, og så desuden holde jer skadesfri for andre følgeudgifter der måtte være, (ekstra forsikring, forlængelse af lån mv.). Hvis huset ikke er afleveret er der typisk dagbøder, som netop skal dække disse udgifter.

Hvis du gerne vil forfølge en økonomisk kompensation, skal du starte med at kontakte en advokat, og så skal du gøre op hvad denne misere har kostet dig/jer i direkte tab. Dette økonomiske tab efter almindelig dansk ret, kan du kræve kompenseret.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det. 
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden