Spørg Bolius

Dækker brandforsikring de fine teaktræs garderobeskabe - eller må vi nøjes med standard?

Hej med jer

Vi har haft brand i vores hus. Noget er brandskadet og andet vandskadet. Noget af det vandskadede er nogle indbyggede skabe i fordelingsgangen af teaktræ. Meget flotte og fra huset oprindelse i midt 60’erne.
Kan disse skabe forventes erstattet af nye indbyggede træskabe, så det ligner originalen, eller skal vi måske indstille os på at de bliver erstattet af “moderne” hvide skabe?

Mvh Anders

Hej Anders F

Det er en voldsom oplevelse at have bygningsbrand.

Jeg regner med at det er husforsikringen, der skal dække skabene.

Jeg mener at formuleringen i de fleste forsikringspolicer er noget a’la: Erstatningen baseres ikke på dyrere materialer end dem der er brugt i bygningen. Der vil højst blive anvendt priser, for materialer, der er gængse på skadestidspunktet. Med gængse menes der materialer, der kan indkøbes som almindelige standard materialer, det vil sige ikke specialfremstillede dele.

Så det der i bund og grund står er at man kan ikke forvente at få skabe, der skal specialfremstilles i materialer, der ikke er almindelige. Så din formodning om hvide elementskabe er nok desværre ikke helt forkert.

Men jeg synes i skal prøve at fremhæve at det netop er teak og det er bygget specifikt til det jeres hus. Alternativt kan i måske ved lidt ekstrabetaling få netop teaktræs skabene.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden