Spørg Bolius

Vores hus er brændt ned – kan vi forlange erstatning for vores møbler?

Hej Bolius

Vores hus er brændt og kun få ting er reddet. En stor del af vores møbler var 5-7 år gamle, kun brugt få gange og stod i gæsteværelser.

Forsikringen har meddelt, at alt er totalskadet og kassabelt. Kan vi forlange erstatning, så vi kan købe nye?

På forhånd tak

MVH Alex

Hej Alex

Hvis i har haft både en husforsikring og en indboforsikring mener jeg, at I kan få erstattet alt, efter de retningslinjer der nu er.

Husforsikringen dækker alt på huset. Alle ting som ”sidder fast” på huset. Det er fx indbyggede skabe, gulve osv. Indboforsikringen dækker alt løsøre, alt det, som husforsikringen ikke dækker. Det vil være indboforsikringen, der skal dække møblerne.

Men om du får fuld dækning, kan jeg ikke svare på. Som regel er der nogle forhold vedr. alderen, og jeg mener, at det er 2 år, der er grænsen for levering af nye møbler. Men tal med dit forsikringsselskab. Og så er det en rigtig god ting, hvis du har informationer/billeder mv af møblerne.

Læs mere: Brandforsikring af boligen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden