Spørg Bolius

Skulle forsikringen dække hvis jeg havde haft "udvidet vandskade" i min forsikring?

Hej Bolius

Hej Bolius. Jeg har bygget et nyt hus i 2010 . Jeg har fået en vandskade på mit gulv i stuen (ca. 1/2 m i diameter), p.g.a. af Typehusfirmaet ikke har fuget imellem vinduespartierne som de skulle. Dette viser sig at være tilfældet i 3 vindues partier.
Typehusfirmaet vil ikke hjælpe da sagen er forældet i deres øjne.
Min forsikring vil ikke hjælpe, fordi jeg ikke har tegnet en "Ekstra vandskade forsikring " som kan dække indenfor (har så aldrig hørt om en "ekstra vandskade forsikring" før nu) Så mit spm er - kan min Byggeskade forsikring hjælpe?
eller er den udløbet, p.g.a. det er 12 år siden huset blev færdigt?
Jeg skal nok få fugerne lavet, men det er bare lige værd at undersøge om der er nogen hjælp først.

God weekend. Sigurd L

Hej Sigurd
 
Der er ikke mange der kender til denne lille ekstra forsikring, som de fleste husforsikringen tilbyder. De kendes under navne som “Udvidet vandskade”, “husplus eller lignende. Disse dækker rigtigt nok følgeskaderne efter en vandindtrængning, og den kan være ganske god at have i mange tilfælde - både med vand fra vinduer, synlige rør, taget mv.
Din byggeskadeforsikring er kun gældende i 10 år, så her er der heller nogen hjælp at hente. Og selv om det var indenfor de 10 år, så ville den forsikring vende tilbage og sige, at der er ikke er tale om en “væsentlig skade”. Og dermed afvise at dække skaderne, da skaderne ikke er væsentlige nok.
Det samme gælder med byggefirmaet. Efter 10 år er der ikke mere at komme efter, og her står man som husejer alene med huset og dets vedligehold. Så der er desværre ikke andet at gøre, end at bide i det sure æble.
Desværre. Held og lykke med det.  

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden