Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistik har Videncentret Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2019, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i befolkningstallet i forhold til 2018.

Se tabellen over Danmarks største byer i 2019 herunder.

København, Aarhus og Odense er de største byer, men hvem kommer så?

Mens det tidligere kun var muligt at se det samlede antal indbyggere for hele hovedstadsområdet, har Danmarks Statistik, der står bag statistikken, lavet det sådan, at du også kan se indbyggertallet i de forskellige områder i hovedstadsområdet. Fx kan du udover København nu også se, hvor mange der bor på Frederiksberg og i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre.

København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 623.404 pr. 1. januar 2019 (i hovedstadsområdet bor der 1.308.893). At Aarhus, Odense og Aalborg ligger på de efterfølgende pladser, er nok heller ikke en overraskelse for de fleste.

Men måske rækker din paratviden ikke til at sige, hvem der ellers er med på top 10-listen? Hvor langt vi ca. skal ned af listen, før der dukker en bornholmsk by op? Eller, hvor mange indbyggere det kræver at komme med på listens sidste plads?

Du kan finde svarene ved at kigge gennem tabellen. Du kan se, hvor mange der bor i din by, i linket herunder.

Se, om din by er blevet større eller mindre

I tabellen kan også se, hvilke byer der voksede i indbyggertal i forhold til 2018, og i hvilke byer der blev færre indbyggere. Herning, Silkeborg og Støvring er vokset forholdsvist mest, mens der er blevet færre indbyggere i 29 af de 100 største danske byer. Det forholdsvis største fald er sket i Grenå, der har fået 217 - eller 1,5 procent - færre indbyggere. 

Hvor ligger de 100 største danske byer?

 • Sjælland: 49
 • Jylland: 44
 • Fyn: 4
 • Falster: 1
 • Lolland: 1
 • Bornholm: 1

Top 10 største byer

Hvis hovedstadsområdet ikke var opdelt, men talte med som ét område, ville listen over de 10 største byer se sådan ud:

 1. København
 2. Aarhus
 3. Odense
 4. Aalborg
 5. Esbjerg
 6. Randers
 7. Kolding
 8. Horsens
 9. Vejle
 10. Roskilde

Derefter er det generelt de jyske byer sammen med Næstved og Slagelse, der præger statistikken over de største byer.

Store byer på Sjælland, Jylland, Bornholm og Fyn

I bunden af de 100 største byer ligger Sorø, Skagen, Nivå, Hadsten og Hørning.

Bornholms største by er ikke overraskende Rønne, der med 13.780 indbyggere i 2019, er placeret som Danmarks 65. største by. Fyns næststørste by er Svendborg, der har 27.210 indbyggere i 2019.