Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistik har Videncentret Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2021, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i befolkningstallet i forhold til 2020.

Se tabellen over Danmarks største byer i 2021 herunder.

København, Aarhus og Odense er de største byer, men hvem kommer så?

Mens det tidligere kun var muligt at se det samlede antal indbyggere for hele hovedstadsområdet, har Danmarks Statistik, der står bag statistikken, lavet det sådan, at du også kan se indbyggertallet i de forskellige områder i hovedstadsområdet. Fx kan du udover København også se, hvor mange der bor på Frederiksberg og i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre.

København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 638.117 pr. 1. januar 2021 (i hovedstadsområdet bor der 1.330.993). At Aarhus, Odense og Aalborg er Danmarks næststørste, tredjestørste og fjerdestørste by, er nok heller ikke en overraskelse for de fleste.

Men måske rækker din paratviden ikke til at sige, hvem der ellers er med på top 10-listen? Hvor langt vi ca. skal ned af listen, før der dukker en bornholmsk by op? Eller, at det kræver knap 8.000 indbyggere at komme med på listens sidste plads?

Du kan finde svarene ved at kigge gennem tabellen eller bruge søgefeltet, hvis du søger en bestemt by. Du kan se, hvor mange der bor i netop din by, hvis den ikke er med på top 100-listen, i linket herunder.

Se, om din by er blevet større eller mindre

I tabellen kan du også se, hvilke byer der voksede i indbyggertal i forhold til 2020, og i hvilke byer der blev færre indbyggere.

Hedehusene, Støvring og Silkeborg er vokset forholdsvist mest - der er kommet mellem 3 og 5 procent flere indbyggere i de tre byer fra 2020 til 2021. Det forholdsvis største fald er sket i Nakskov og Albertslund, hvor befolkningstallet er reduceret med 1,3 procent på et år. 

Der har været et lille fald i antal indbyggere i 38 af de 100 største danske byer.

Hvor ligger de 100 største danske byer?

 • Sjælland: 49
 • Jylland: 44
 • Fyn: 4
 • Falster: 1
 • Lolland: 1
 • Bornholm: 1

Top 10 største byer

Hvis hovedstadsområdet ikke var opdelt, men talte med som ét område, ville listen over de 10 største byer se sådan ud:

 1. København
 2. Aarhus
 3. Odense
 4. Aalborg
 5. Esbjerg
 6. Randers
 7. Kolding
 8. Horsens
 9. Vejle
 10. Roskilde

Derefter er det generelt de jyske byer som Herning, Silkeborg og Viborg som sammen med Helsingør og Næstved præger statistikken over de største byer.

Store byer på Sjælland, Jylland, Bornholm og Fyn

Nivå, Hinnerup, Sorø, Hadsten og Ribe klemmer sig lige akkurat med på listen over de 100 største danske byer i 2021.

Bornholms største by er ikke overraskende Rønne, der med 13.796 indbyggere i 2021, er placeret som Danmarks 65. største by. Den største by på Falster og Lolland er Nykøbing Falster, der med 16.980 indbyggere er nummer 54 på listen. Fyns næststørste by er Svendborg, der har 27.054 indbyggere i 2021.

Danmarks Statistiks definition af en by

"En by defineres som en naturligt sammenhængende bebyggelse med mindst 200 indbyggere. At bebyggelsen er naturligt sammenhængende vil sige, at afstanden mellem husene normalt ikke overstiger 200 meter medmindre afbrydelsen skyldes større gennemgående veje (uden direkte adgangsveje mellem bebyggelserne) kirkegårde, sportspladser, parkerings- og parkanlæg, jernbane- og lagerarealer, jorde under udstykning og lignende. Spredt bebyggelse langs en landevej henregnes ikke som hørende til en by - også selv om afstanden imellem der er mindre end 200 meter. For at 2 byer kan klassificeres som vokset sammen forudsætter det både, at afstanden mellem dem er under 200 samt, at de ud fra et topografisk skøn hører naturligt sammen udover de begrænsninger nævnt ovenfor".

Læs mere om statistikken hos Danmarks Statistik