Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistiks befolkningsstatistik, BY1, har Videncentret Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2023, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i befolkningstallet i forhold til 2022.

Se tabellen over Danmarks største byer i 2023 herunder.

Hvilke byer er de største efter København, Aarhus og Odense?

En stor del af hovedstadsområdet hænger sammen, men du kan se indbyggertallet i de forskellige områder i hovedstadsområdet. Fx kan du udover København også se, hvor mange der bor på Frederiksberg og i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre.

København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 653.664 pr. 1. januar 2023  - det er tallet for selve Københavns Kommune, indbyggertallet for hele hovedstadsområdet er 1.345.562.

Ikke overraskende er Aarhus, Odense og Aalborg Danmarks næststørste, tredjestørste og fjerdestørste by.

Tjek listen og lav din egen quiz over landets største byer

Hvis du skulle deltage i en quiz, ville du så kunne svare på, hvilke byer der ellers er med på top 10-listen? Hvor langt vi skal ned på listen, før den største by i Sønderjylland dukker op? Eller hvilken by, der er den næststørste i Nordjylland

Du kan finde svarene og måske lave din egen quiz ved at kigge gennem tabellen eller bruge søgefeltet, hvis du søger en bestemt by. Du kan se, hvor mange der bor i netop din by, hvis den ikke er med på top 100-listen, i linket herunder.

Se, om din by er blevet større eller mindre

I tabellen kan du også se, hvilke byer der voksede i indbyggertal i forhold til 2022, og hvilke byer på listen der har fået færre indbyggere.

De fire sjællandske byer Hedehusene, Jyllinge, Nivå og Brøndby er vokset forholdsvist mest - der er kommet mellem 4 og 9 procent flere indbyggere i byerne fra 2022 til 2023. Alle de største byer i Danmark har fået flere indbyggere.

De forholdsvis største fald – selv om de er ganske små – er sket i Rudersdal, Dragør og Lystrup, hvor befolkningstallet er reduceret med 0,6-0,7 procent på et år. 

Der har været et lille fald i antal indbyggere i 14 af de 100 største danske byer.

Hvor ligger de 100 største danske byer?

 • Sjælland: 49
 • Jylland: 44
 • Fyn: 4
 • Falster: 1
 • Lolland: 1
 • Bornholm: 1

Top 10 største byer

Hvis hovedstadsområdet ikke var opdelt, men talte med som ét område, ville listen over de 10 største byer se sådan ud:

 1. København
 2. Aarhus
 3. Odense
 4. Aalborg
 5. Esbjerg
 6. Randers
 7. Horsens
 8. Kolding
 9. Vejle
 10. Roskilde

Store byer i Jylland og på Sjælland

Derefter er det generelt de jyske byer som Herning og Silkeborg, som sammen med Hørsholm, Helsingør og Næstved præger statistikken over de største byer.

Sorø, Nivå og Hadsten klemmer sig lige akkurat med på listen over de 100 største danske byer i 2023.

Vær opmærksom på, at byer kan være delt over en kommunegrænse, og det betyder fx, at der bor flere i Hørsholm by end i kommunen. 

De største byer på Fyn, Lolland, Falster og Bornholm i 2023

Odense er klart Fyns største by i 2023. Næststørste by er ikke overraskende Svendborg med 27.594 indbyggere, mens Nyborg følger efter med et befolkningstal på 17.900.

Den største by på Falster er som vanligt Nykøbing Falster med 16.927 indbyggere, mens hovedbyen  befolkningsmæssigt på Lolland er Nakskov, hvor der bor 12.456.

Bornholms største by er ikke overraskende Rønne, der med 13.792 indbyggere i 2023, er Danmarks 66. største by.

Danmarks Statistiks definition af en by

"En by defineres som en naturligt sammenhængende bebyggelse med mindst 200 indbyggere. At bebyggelsen er naturligt sammenhængende vil sige, at afstanden mellem husene normalt ikke overstiger 200 meter medmindre afbrydelsen skyldes større gennemgående veje (uden direkte adgangsveje mellem bebyggelserne) kirkegårde, sportspladser, parkerings- og parkanlæg, jernbane- og lagerarealer, jorde under udstykning og lignende. Spredt bebyggelse langs en landevej henregnes ikke som hørende til en by - også selv om afstanden imellem der er mindre end 200 meter. For at 2 byer kan klassificeres som vokset sammen forudsætter det både, at afstanden mellem dem er under 200 samt, at de ud fra et topografisk skøn hører naturligt sammen udover de begrænsninger nævnt ovenfor".

Læs mere om statistikken hos Danmarks Statistik