Hvilke er de største byer i Danmark?

Med de nyeste tal fra Danmarks Statistiks befolkningsstatistik, BY1, har Videncentret Bolius lavet en liste over Danmarks 100 største byer i 2022, når det kommer til indbyggertal.

Du kan også se udviklingen i befolkningstallet i forhold til 2021.

Se tabellen over Danmarks største byer i 2022 herunder.

København, Aarhus og Odense er de største byer, men hvem kommer så?

Mens det tidligere kun var muligt at se det samlede antal indbyggere for hele hovedstadsområdet, har Danmarks Statistik, der står bag statistikken, lavet det sådan, at du også kan se indbyggertallet i de forskellige områder i hovedstadsområdet. Fx kan du udover København også se, hvor mange der bor på Frederiksberg og i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre.

København er ikke overraskende Danmarks suverænt største by med et befolkningstal på 644.431 pr. 1. januar 2022  - det er tallet for selve Københavns Kommune, indbyggertallet for hele hovedstadsområdet er 1.345.562.

Ikke overraskende er Aarhus, Odense og Aalborg Danmarks næststørste, tredjestørste og fjerdestørste by.

Tjek listen og lav din egen quiz over landets største byer

Men hvis du skulle deltage i en quiz, ville du så kunne svare på, hvem der ellers er med på top 10-listen? Hvor langt vi skal ned på listen, før den største by i Sønderjylland dukker op? Eller hvilken by, der er den næststørste i Nordjylland

Du kan finde svarene og måske lave din ege quiz ved at kigge gennem tabellen eller bruge søgefeltet, hvis du søger en bestemt by. Du kan se, hvor mange der bor i netop din by, hvis den ikke er med på top 100-listen, i linket herunder.

Se, om din by er blevet større eller mindre

I tabellen kan du også se, hvilke byer der voksede i indbyggertal i forhold til 2021, og i hvilke byer der har færre indbyggere.

De tre sjællandske byer Hedehusene, Hillerød og Helsinge er vokset forholdsvist mest - der er kommet mellem 3 og 6 procent flere indbyggere i byerne fra 2021 til 2022.

Det forholdsvis største fald er sket i Jyllinge, Hundested, Lystrup og Skive, hvor befolkningstallet er reduceret med 1-1,5 procent på et år. 

Der har været et lille fald i antal indbyggere i 33 af de 100 største danske byer.

Hvor ligger de 100 største danske byer?

  • Sjælland: 48
  • Jylland: 45
  • Fyn: 4
  • Falster: 1
  • Lolland: 1
  • Bornholm: 1

Top 10 største byer

Hvis hovedstadsområdet ikke var opdelt, men talte med som ét område, ville listen over de 10 største byer se sådan ud:

  1. København
  2. Aarhus
  3. Odense
  4. Aalborg
  5. Esbjerg
  6. Randers
  7. Kolding
  8. Horsens
  9. Vejle
  10. Roskilde

Store byer i Jylland og på Sjælland

Derefter er det generelt de jyske byer som Herning, Silkeborg og Viborg, som sammen med Helsingør og Næstved præger statistikken over de største byer.

Nivå,og Hinnerup klemmer sig lige akkurat med på listen over de 100 største danske byer i 2022, som de eneste byer med et indbyggertal på under 8.000.

De største byer på Fyn, Lolland, Falster og Bornholm

Odense er klart Fyns største by i 2022. Næststørste by er ikke overraskende Svendborg med 27.300 indbyggere, mens Nyborg følger efter med et befolkningstal på 17.525.

Den største by på Falster er som vanligt Nykøbing Falster med 16.911 indbyggere, mens hovedbyen  befolkningsmæssigt på Lolland er Nakskov, hvor der bor12.495.

Bornholms største by er ikke overraskende Rønne, der med 13.807 indbyggere i 2022, er Danmarks 65. største by.

Danmarks Statistiks definition af en by

"En by defineres som en naturligt sammenhængende bebyggelse med mindst 200 indbyggere. At bebyggelsen er naturligt sammenhængende vil sige, at afstanden mellem husene normalt ikke overstiger 200 meter medmindre afbrydelsen skyldes større gennemgående veje (uden direkte adgangsveje mellem bebyggelserne) kirkegårde, sportspladser, parkerings- og parkanlæg, jernbane- og lagerarealer, jorde under udstykning og lignende. Spredt bebyggelse langs en landevej henregnes ikke som hørende til en by - også selv om afstanden imellem der er mindre end 200 meter. For at 2 byer kan klassificeres som vokset sammen forudsætter det både, at afstanden mellem dem er under 200 samt, at de ud fra et topografisk skøn hører naturligt sammen udover de begrænsninger nævnt ovenfor".

Læs mere om statistikken hos Danmarks Statistik