Spørg Bolius

Dilemma vdr fælleseje af et sommerhus

Jeg ejer et sommerhus i fællesskab med min nevø. Problemet er at denne nevø er en dårlig betaler, hvilket jo nu betyder, at jeg alene får alle regninger (ejendomsskat etc), da jeg godt kan betale. Hvordan kan jeg slippe ud af dette ejerskab, da jeg ikke længere ønsker at være medejer af huset? Huset er i dårlig forfatning og svær at sælge

 

mvh Keld

Kære Keld.

Tak for dit spørgsmål.

Det fremgår ikke af dit spørgsmål, om dig og din nevø har lavet en samejeoverenskomst, men har I det, så vil det typisk deraf fremgå, hvorledes man skal forholde sig i en sådan situation.

Hvis der ikke er lavet en sådan, vil du typisk ikke kunne sælge huset til salg, medmindre nevøen også er indforstået hermed, og så bliver det først besværligt, idet du så efter al sandsynlighed skal via fogedretten for at få solgt ejendommen.

Det eneste, som du kan trøste dig med, er, at de beløb, som du har lagt ud, kan du naturligvis for halvdelens vedkommende gøre krav på hos nevøen og modregne i et eventuelt overskud ved salget af sommerhuset.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Kim Valentin, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden