Spørg Bolius

Skal vi sælge/overdrage sommerhuset til vores barn?

Hej Bolius

Vi har kun et barn, og vores barn skal arve vores sommerhus, som vi benytter meget.

I har lige haft en artikel om fordelen ved at at sælge sommerhuset til børn, og det har vi længe overvejet. Men vi er betænkelige ved at overlade “administrationen” til vores barn, som ikke har samme syn som os mht. at betale diverse regninger til tiden m.v.

Så mit spørgsmål er, om man kan sælge huset og have adressen c/o os?

Vi er selvfølgeligt klar over, at ejendomsværdiskatten skal på vores barns selvangivelse.

Et andet spørgsmål er, om man kan tinglyses en brugsret til os, og om den kan kapitaliseres og indgå som en del af købesummen?

Venlig hilsen Bente

Hej Bente

Vi har desværre ikke mulighed for at vurdere jeres konkrete situation, det kræver nærmere kendskab til både jeres og jeres barns økonomi.

Men I skal gøre jer klart, at hvis i sælger sommerhuset til jeres barn, så er det ikke jeres længere, og det er vigtigt at overveje, om det kan skabe unødig splid i familien.

Da I, som du skriver, kun har et barn vil det jo alligevel være ham/hende, der engang arver sommerhuset.

I skal også være opmærksom på, at hvis I sælger eller overdrager sommerhuset til jeres barn, har I ikke  længere de fordele i forhold til ejendomsskat og i forhold til muligheden for som pensionist at benytte sommerhuset som helårsbolig. Det vil så også være jeres barn og ikke jer, der får mulighed for at tage lån i huset m.v.

Så der er en del overvejelser udover de helt økonomiske, der er vigtige at gøre sig i den enkelte familie

Det kan muligvis tinglyses, at I må bruge sommerhuset, men så skal det  klart defineres hvornår, hvordan m.v. - og hvis det skulle blive nødvendigt at håndhæve, vil det være vanskeligt i forholdet mellem jer som familie.

LÆS OGSÅ: Arveregler for sommerhuse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden