For mere end 10 år siden tog Kenneth Sørensen og Marianne Carlsen for første gang til oktoberfest. Det var ikke i Bayern, men på Femøren på Amager, og der skulle kun en enkelt gang til, så var de ”bidt af en gal oktoberfest”. 

– I 2017 tog vi første gang til München for at deltage i den rigtige oktoberfest. Det var fantastisk, og vi har været der hvert år siden, på nær da det hele var aflyst på grund af corona, fortæller Kenneth. 

Oktoberfest i egen carport

For tre år siden besluttede parret at flytte oktoberfesten hjem til egen carport. 

– Vi havde en carport, som vi kun brugte til opbevaring af alt muligt rod, for bilen havde vi for længst flyttet ud. Og så fik vi den idé, at vi ville have vores egen alpehytte hjemme i haven, fortæller han.

Pris: 15.000 kroner for at bygge carport om til festlokale

Efter at have fået tilladelse fra kommunen lykkedes det dem at bygge carporten om for et ret beskedent beløb og med hjælp fra en god ven. 

–  Vi startede med at sætte sider på og gøre porten til en fast væg. Det er bare bræddevægge, og taget har vi ikke gjort noget ved. Vi har ikke ændret på de ydre mål, for det må man ikke ifølge reglerne, fortæller Kenneth, der arbejder som tryllekunstner. 

Og han har også været i stand til at trylle prisen på ombygningen af carporten ned i et passende leje. Han anslår, at hele projektet har kostet 15.000 kr. Pengene er brugt til byggematerialer og indkøb af diverse pynt. Genbrug og hjemmelavede løsninger holdt budgettet nede. 

– Min kammerat havde nogle gamle vinduer, som vi satte i stand, og skydedøren er lavet af genbrugsmaterialer. Det fungerer rigtig godt. En del af pynten har vi selv lavet. Min hustru har for eksempel syet flagene i loftet, som camouflerer det lidt triste carporttag, siger Kenneth.

Bayern og Tyrol som inspiration

Parret vidste, præcis hvordan deres egen alpehytte skulle se ud.

– Vi rejser meget i området omkring Sydtyrol, Bayern og Alperne, for vi er vilde med hele området. Det gælder både arkitekturen, naturen og de folk, der bor der, som bare er flinke og rare, og så er maden og øllen god, fortæller Kenneth og tilføjer: 

– Det meste af pynten i hytten har vi købt på vores rejser, så det blev det helt rigtige. Men vi har også suppleret med ting, vi har fundet på eBay og DBA.

Pyt med, at der spildes øl i ølstue

Parret ville aldrig have fået plads til at indrette et rum til fest inde i huset. Og det havde heller ikke været det samme. 

– Det giver en frihed, at vi er herude, hvor der er fliser på gulvet. Herude er det lidt råt, og det giver frihed til at hygge og feste og sige pyt, hvis nogen vælter et glas øl. Det gør rummet til noget særligt, og det skaber en særlig stemning, forklarer Kenneth.

Fester og bestyrelsesmøder i ombygget carport

Det føles, som om at huset er blevet større, og det er det slet ikke. 

– Vi har fået ekstra kvadratmeter til udfoldelse og fri leg. Her er selvfølgelig koldt om vinteren, men sommer, forår og efterår bruger vi det. Vi har gæster her og holder både fest i rummet og bestyrelsesmøder i beboerforeningen. Og så sidder vi ofte og spiser aftensmad her, hvor vi er halvt i haven, men i ly for regn og dug, siger Kenneth, der drømmer om at få græs på taget af garagen. 

– Det vil være meget pænere at kigge på oppe fra huset. Og det vil også se pænere ud for naboen, så det håber jeg, at vi kan realisere i nærmeste fremtid, siger han.