Spørg Bolius

Ejendommen renoveret - kan vi kræve ny energimærkerapport?

Hej Bolius

Jeg har en lejlighed i en ejendom der har C som energimærke. Siden har vi fået lavet nyt tag med isolering dæk i loftrum samt nyt tag m.m.

Kan jeg på nogen måde kræve at ejerforeningen få lavet en ny energimærkning, som jo vil ligge højere pga. ombygningen, da jeg vil sælge min lejlighed, og ønsker så høj mærkning sm muligt, eller kan bestyrelsen fastholde at den vi har dækker 10 år?

mvh Peter M

Hej Peter M

Hvis der foretages større energiforbedringer på en bolig, er det et krav, at der skal udarbejdes en ny energimærkerapport. Retningslinjerne siger: ”At en energimærkning mister sin gyldighed, såfremt der er gennemført tilbygninger eller andre ændringer, som i væsentligt omfang påvirker bygningens energimæssige ydeevne.”

Om de tiltag, der er blevet udført ved jeres ejendom, påvirker ydeevnen væsentligt, kan jeg ikke vurdere. Men kontakt en energikonsulent, og de vil forholdsvis nemt kunne afgøre det.

Rapportens resterende gyldighed er ikke en gyldig grund for, at der ikke er behov for en ny energimærkerapport. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden