Spørg Bolius

Kan hus med energimærke D renoveres så det bliver som nybygget A2020?

Hej Bolius.

Er lidt i tvivl, om jeg er under den rigtige kategori men jeg har kigget på et hus, det koster 195.000,00 kr., som så vidt jeg kan forstå mest af alt trænger til en pensel og få revet noget tapet af nogle vægge.

Hvis jeg kigger på energimærkningen, har ejendommen et D, og hvis jeg udfører de foreslåede forbedringer, vil energimærkningen komme op på et A2020. Her kommer mit spørgsmål så. Vil boligen så have lige så god varme økonomi som et nybygget hus, der også har et energimærke A2020, eller vil den være dårligere i det eksisterende hus? 

Har lige et tillægsspørgsmål. Har hørt, at nybyggeri med energi mærke A2020 faktisk har så god varmeøkonomi, så ejendommen producerer mere varme end ejendommen bruger, og man derfor kan sælge noget af det over produktion, man har, og tjene lidt der. Er det også tilfældet, hvis jeg får et energimærke A2020 på den ejendom, der koster 195.000,00 kr. at købe?

På forhånd tak.

Mvh. René

Hej René

Energimærket har til formål at fortælle om en boligs energiforbrug og synliggøre muligheden for forbedringer. Så har en bolig fået et energimærke D, betyder det, at energiforbruget ligger inden for et vist niveau. Gør man alle de tiltag på forbedringer, som er beskrevet i rapporten, og oplyser rapporten, at dette vil trække boligen op i et energimærke A2020, så vil energiforbruget svare til det samme som en ny bolig med et energimærke A2020.

Læs mere om energimærker her: Energimærkning af boliger

Jeg er ikke bekendt med, at boliger er så godt isolerede, at de ligefrem producerer varme, som kan sælges.

Har man solceller, kan man sælge den produktion af strøm, man ikke selv bruger, men det er ikke til en favorabel pris. I fremtiden vil vi måske også se, at man som boligejer selv kan producere energi, som kan indgå i det fælles energisystem, men det er en anden snak.

Held og lykke med overvejelserne om huskøb. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden