Spørg Bolius

Tilbygning sommerhus - kan kommunen kræve energimærke?

Hej Bolius

Vi er ved, at være færdige med en tilbygning af vores sommerhus og i den forbindelse, skal vi færdigmelde det hos kommunen. På deres hjemmeside står der, at de ikke kan godkende før de har modtaget lovpligtige energimærkningsordning af boligen, som viser husets energimæssige stand - gælder det også for sommerhuse?

Hvis det gør hvem kan man så bestille til, at lave denne energimærkning?

Mvh

Karina F

Hej Karina F

Uden at have set jeg skriv fra kommunen, vil jeg vurdere at I blander ’energimærke’ og ’energiramme’ sammen.

Energimærket er et lovkrav når et hus skal sælges, men det gælder ikke for sommerhuse. Læs mere om det hos energistyrelsen her: Hvornår skal bygninger energimærkes

Energirammen eller energikrav er Bygningsreglementets krav til at bygningen opfylder nogle bestemte ’U-værdier’ og linjetab fra bygningsdel til bygningsdel. Jeg forestiller mig at det er dette jeres kommune mangler dokumentation på. Se mere i bygningsreglementet her: Bygningsreglementet Energiforbrug

For at få lavet en energirammeberegning, skal I kontakte en byggerådgiver/energikonsulent, fx ingeniør, bygningskonstruktør eller arkitekt.

Held og lykke med færdigmeldingen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden