Spørg Bolius

Kræver det energiberegning at få byggetilladelse til sommerhus?

Hej Bolius

Vi står og skal bygge et sommerhus. Skal man lave en energiberegning før byggeriets start af et endnu ikke opført sommerhus og hvordan foregår det ellers?

Christian H

Hej Christian

En energiberegning laves på nye helårshuse for at dokumentere, at husets forbrug af energi overholder kravene i forhold til bygningsreglementet. Læs mere her: Energiberegning af nye huse

Når man opfører et nyt sommerhus, er der krav til U-værdier af de enkelte bygningsdele. Disse krav kan også efterleves ved en varmetabsberegning, som overholder den samlede varmetabsramme. Få andre gode tips om nyt sommerhus her: Byg nyt sommerhus

Det koster kun nogle få tusinde kroner, at få en byggerådgiver til at lave en varmetabsberegning, så I det samlede regnskab vil det være godt givet ud og I vil være sikre på det bliver udført rigtigt i forhold til kravene.

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden