Spørg Bolius

Ejerskifteforsikring vil ikke dække fordi jeg har smidt den gamle ødelagte isolering væk - kan det være rigtigt?

Hej,

Jeg købte hus i november 2016. Huset er i to plan og er fra 1967. Jeg overvejde at renovere 1. salen, især pga. det virkede meget koldt og dårligt isoleret. Alle vægge og skunke var opført i gips. En kammerat og jeg prøvede at "lukke op" altså brække en gipsplade ned fra skråvæggen. Det viste sig at næsten alt isoleringen (rockwool/glasuld) var væk, og var stort set bare smulder. Så prøvede vi et andet og tredje sted, og problemet var det samme. Vi fandt også masser af ekskrementer, nok fra rotter/mus eller mår.

Jeg anmeldte det til min ejerskifteforsikring (Gjensidige) om at isoleringen var ødelagt. De anmodede om billeder og tilbud fra håndværker. Jeg sendte dem billeder og tilbud fra tømrermester, og fortsatte nedrivning og tog billeder af alt undervejs. Kørte alt skramlet på lossepladsen.

Da de langt om længe sendte en taksator ud på min adresse, lød svaret, at fordi jeg havde fjernet alt bevismaterialet, ville de ikke dække noget som helst. Det var jeg lidt træt af. De havde jo ikke fortalt mig eller skrevet i deres mail at jeg ikke måtte fortsætte. Men jeg blev jo nød til at finde ud af omfanget af problemet. Man kan jo ikke bare efterisolere et sted, og igen, igen, igen overalt. Derfor tænkte jeg jo, at så længe det bliver ved med at vise sig at isoleringen er ødelagt eller mangler, bliver jeg da bare ved med at fjerne og tá billeder. Men havde jeg stoppet ved første sted, skulle de vel have betalt for at fjerne alt og genopbygge.. Så jeg har jo kun gjort dem en kæmpe tjeneste ved at lave "deres" arbejde/udgift. Men svaret var, at jeg kunne få nul. Kan det virkelig passe?

P.S. Jeg fandt flere kæmpe bikuber imellem tagpladerne og isoleringen. Måske æder bierne isolering!? Ejeren af huset før mig, var biavler. Så bierne har nok også boet i tagkonstruktionen.

Med venlig hilsen

Martin Holm

Hej Martin

Det er meget ærgerligt at de ikke betaler. Men det er en af de mest vigtige ting for stort set alle typer forsikringer. Forsikringsselskabet skal have mulighed for at besigtige skaden. De skal kunne se hvor stort omfanget er. Ellers kan de undlade at betale for udbedringen.

Det står meget entydigt i vilkårene for din forsikring. Det er ikke altid at forsikringsselskaberne håndhæver denne ret men det er faktisk deres ret, at lade være med at dække skaden hvis de ikke selv har haft mulighed for besigtigelse.

Jeg kan anbefale dig at læse vilkårene for dine forsikringer. Ikke kun policen med selve vilkårene. Hvis du ikke har dem eller ved hvor d kan findes kan du ringe til forsikringsselskabet, så kan de enten sende vilkårene til dig eller fortælle dig hvor på nettet de kan findes.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden