Spørg Bolius

Forsikringsskade - skal nu gældende regler (bygningsreglement) overholdes eller ej?

Kære Bolius,

Træ Gulvene i vores nyt hus har taget skade pga. manglende varme i huset, inden overtagelsen.
Nu skal sælgerens forsikring dække skaden, ved at skifte gulvene kun nogle steder.
Huset er fra 1957, og opbygning af terrændæk er: 20 cm slagger, 10 cm beton og gulvet er massiv bøgetræ på strøer og der er ingen isolering mellem gulv og betondæk.

Min spørgsmål er:
Er det ikke et krav (bygningsreglement) at i tilfældet at udskiftning af gulvet i huse hvor der ingen isolering er undergulvene, SKAL der efterisoleres?
Dvs. Hvis forsikring dækker udskiftning af gulvene, skal de også dække omkostningerne for efterisolering af gulvene.?

Venlig hilsen
Kave

Hej Kave

Forsikringsselskaberne er forpligtet til at genopføre forholdende til en stand og på en sådan måde, som forholdene var før skaden skete. Faktisk får man nyt for gammelt.

Når der er tale om isolering, er de ikke forpligtet til at efterisolerer. Med mindre at en rentabilitets beregning viser at besparelsen på varmeregningen kan indtjene udgiften på etablering af isolering.  Og erfaring viser at der er stort set ingen efterisoleringsopgaver der gør at rentabilitets beregningen viser det kan betale sig. Spar energi - Rentabilitet i bygningsreglementet

Så du kan ikke forvente at forsikringsselskabet efterisolerer dit gulv. Hvilket nok er en godt ting, da efterisolering af en gulvopbygning som jeres er stort set umulig at lave uden der efterfølgende kommer fugtskader.
Sådan isolerer du gulvet, når der ikke er kælder

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden