Spørg Bolius

Oversvømmelse i kælder, forsikring vil ikke dække gips plader og isolering - hvad gør vi så?

Hej Bolius

Jeg har haft oversvømmelse af regnvand i min kælder her i weekenden, og nu har jeg lige modtaget et brev fra mit forsikringsselskab, hvor der står noget vedr genopbygning.
Vi bruger kælderen som beboelse, så derfor tror jeg det er vigtigt at væggene er isolerede. Hvordan får man isoleret ydervæggene i en kælder uden brug af gips og isoleringsmateriale?
Venlig hilsen Peter

Udklip fra forsikringsselskabet: Sådan dækker din forsikring ved vandskade i din kælder Reetablering efter en vandskade i din kælder, skal ske uden brug af organiske materiale, fx trægulve, laminatgulve, isoleringsvægge, gipsvægge og glasvæv.
Reetableres det beskadigede med organiske materialer, er dette ikke dækket ved eventuelle fremtidige vandskader. Hvis der er merudgifter ved reetablering med ikke-organiske materialer, er disse ikke dækket af forsikringen.

Venlig hilsen
Peter C

 

Hej Peter C

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke indvendig efterisolering af hverken kælderydervægge eller andre ydervægge. Årsagen er at der meget tit opstår skimmelsvamp på væggene eller ide i væggene. Kælderydervæggene bliver heller ikke så kolde som væggene oppe i fri luft, da jorden er meget varmere end luften , man siger at luften bliver – 12 grader, hvor jorden altid er mindst + 8 grader.

Så min umiddelbare anbefaling er at vægge ikke efterisoleres.

Bare for god orden skyld må jeg nævne at man ikke må anvende kælderen til beboelse. Dette pga. risikoen for at brænde inde, der er ikke en redningsåbning. Men også pga af fugt som giver skimmelsvamp. Og så pga risikoen for radon. Love og regler om kælderen 

Du kan læse mere om kældre, der ikke bør efterisoleres her: Kældervæg - indvendig efterisolering - www.byggeriogenergi.dk - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger

Du kan læse mere om kældre, der ikke bør efterisoleres her: Kældervæg - indvendig efterisolering - www.byggeriogenergi.dk - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden