Spørg Bolius

Energirenovering ejerforening - er det rigtigt at vi ikke kan få håndværkerfradrag?

Hej Bolius

Jeg bor i ejerlejlighed i en ejendom med 135 ejerlejligheder. Vi skal have lavet energiforbedringer for ca 20 mio kr ialt. Et formål, der opfylder håndværkerfradragsreglerne.
Nu siger ejerforeningens administrator, at ejerne ikke kan anvende håndværkerfradraget med den begrundelse at det er ejerforeningen (og ikke den enkelte ejer) der indgår en aftale med entreprenøren.
Det synes jeg lyder ulogisk. Hvad siger I?

Venlig hilsen Aksel M

Hej Aksel M

Det er desværre for jer sådan at jeres administrator har helt ret  - der er ikke mulighed for at få håndværkerfradrag for de arbejder der kan igangsættes af foreningen.
Hvis man bor i lejlighed, eller på anden måde i ejer eller andelsforening -  så er det alene nogle af de vedligeholdelses eller forbedringer arbejder der ligger indenfor den enkeltes andelshaver eller ejers individuelle råderet, t kan give mulighed for at få håndværkerfradrag. Man kan så ikke benytte fradraget hvis det efter vedtægterne er foreningens bestyrelse der kan iværksætte arbejdet, uanset om det udførte arbejde betales af hver enkelt. Man kan heller ikke benytte sig af ordningen udgiften betales fra fælles opsparing til udvendig vedligeholdelseskonto eller grundfond.
Læs mere om det her:
Hvem kan få håndværkerfradrag?
og her: Skat - håndværkerfradrag for lejere, andelshavere og folk i ejerlejligheder

Hvilke vedligeholdelsesarbejder og forbedringer der kan give fradrag hvia alle øvrige  betingelser er opfyldt kan du læse her: Her er håndværkerfradraget for 2021

Men der er for arbejde med energiforbedringer i beboelsesejendomme andre muligheder for at søge tilskud, fx bygningspuljen, netop når arbejdet udføres og betales fælles for foreningen: Energistyrelsen Bygningspuljen 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden