Spørg Bolius

Er 1 radiator nok til 22 m2 køkken?

Hej

Vores nye køkkenalrum bliver ca. 22 m2 stort med højt til loftet (knap 3 meter), to vinduer og en fransk dør.

Der er kun plads til 1 radiator i rummet, er det nok til at kunne varme det op?

Mvh Pernille

Hej Pernille (igen)

En radiator er ikke bare en radiator, de fås i mange størrelser og udformninger, og så ikke mindst ydelser. Når man skal dimensionere radiatorer, så kigger man på husets eller rummets energibehov. Hvis huset er nyt, har det et lavt varmebehov pr. kvadratmeter, og omvendt et højt hvis huset er ældre. (Jeg mindes fra dit forrige spørgsmål, at der var tale om et ældre hus).

Lad os regne med, at der er varmebehov på 100-120 W/m2 i jeres køkken, (højt varmebehov) så skal I altså have en radiator med ydelse/effekt på ca. 2500 W. Der er ikke mange radiatorer, som kan komme så højt op, og derfor vælger man typisk to eller flere mindre, frem for én stor. Og typisk under hvert vindue som der måtte være, undtagen i selve køkkenet, hvor man typisk har køkkenet foran vinduet.

Videre kommer det an på, hvilke temperaturer som I indstiller  jeres varmeanlæg til.

Som du kan høre, kan det godt blive lidt langhåret, og I bør blot bede et aut. vvs-firma finde den rette radiator til jer.

Men læs denne artikel på vores hjemmeside vedr. valg af radiatorer: http://www.bolius.dk/alt-om/energi/artikel/valg-af-radiator/

Man kan efterhånden få mange moderne og smarte radiatorer, bl.a. nogle høje nogen, som ikke fylder så meget i bredden, som det eksempelvis ses i artiklen ovenfor, og man kan også få nogle som sidder i selve soklen under køkkenet, (Kickspace som de hedder).

God fornøjelse.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden