Spørg Bolius

Er der forskel på hvor lav temperatur man kan have - i et ældre og i et nyere hus?

Hej Bolius

Jeg synes, det er vildledende, at I igen og igen advarer mod at holde dele af huset lukket af - det giver skimmelsvamp er jeres argument.
Jeg har boet i mit hus i 20 år og lukker 2/3 af om vinteren. Jeg har aldrig haft problemer med skimmelsvamp eller fugt.
Hvis I mener helt nye topisolerede huse, bør I sige det. Folk har altid indtil for 30 år siden lukket dele af huse af, det sker der absolut intet ved,

mvh Hanne

Hej Hanne

Det har flere gange været oplyst, at vi jo havde en energikrise i halvfjerdserne, og at der dengang blev lukket ned for huse både hel- og delvist. Dengang havde vi bare ikke så meget isolering i vores huse, og de var ikke helt tætte.

Gennem de sidste 20-30 år har vi både bygget nyt og renoveret med tykke mængder isolering samtidig med, at vi har tætnet vores huse. Derfor er det vigtigt at gøre, hvad huset har bedst af, så der ikke opstår skader relateret med fugtophobning.

Derfor er det vores anbefaling, at man ikke lukker sit hus helt eller delvist ned, medmindre man har helt styr på fugtforholdene – for vi oplyser også hvad man skal være opmærksom på, hvis man alligevel vælger at lukke ned.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden