Spørg Bolius

Er der regler for, hvornår man er pensionist set pengemæssigt?

Kære Bolius

Er der nogle faste regler for, hvornår man er pensionist i pengemæssig forstand?

Spørgsmålet lyder kryptisk, men årsagen er, at Danske Bank over for mig oplyser, at realkreditinstituttet kun vil belåne en nyindkøbt ejendom, som skal totalrenoveres, med 60%, fordi jeg og min kone er i pensionistalderen.

Jeg er 63½ med fuldt arbejde og en månedsløn på 46.000, min kone er 66 og dermed pensionist.

Kreditforeningen Danmark har vurderet den færdige ejendom til 2.950.000 kr.

Vi har købt den for 400.000 kr, og vi renoverer for 1.400.000 kr.

Kære Henning G

Realkreditinstitutterne og bankerne er underlagt Finanstilsynets retningslinjer for, hvor meget de må låne ud til deres kunder for at lånene kan betragtes som sikre.

En af disse retningslinjer vedrører den såkaldte gældsfaktor, det vil sige forholdet mellem gæld og bruttoindkomst i husstanden. For kunder over 60 år, må den gældsfaktoren ikke overstige 2, mens den må være op til 3,5 for kunder under 60 år.

Det betyder, at bankerne og realkreditinstitutterne er væsentligt mere tilbageholdende med at give lån til personer over 60 end til personer under 60.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden