Spørg Bolius

Er det algebehandlingen der har skadet taget?

Hej Bolius

Mit tag er blevet algebehandlet for 4 mdr. siden. Resultatet som ses på billederne kom næsten med det samme og har ikke ændret sig væsentligt.
Firmaets forklaring er at det er helt naturligt med de store forskelle og at det skyldes at de mørke felter ikke er alger men noget andet vækst som tager længere og vil kræve en genbehandling til foråret (naturligvis. Har før fået taget behandlet men aldrig med en blakket, uens udvikling som vist.

Vil
gerne høre jeres mening Mvh Mogens

Hej Mogens

Jeg ved ikke hvad der skyldes farveforskellen.

Generelt fraråder vi jo rensning af tage. Det forlænger ikke levetiden, det kan tværtimod gøre mere skade i form af vand inde i tagrummet, revnede tagsten, mere ru overflade som giver endnu mere vækst af alger, mos og lav.

Afrensning af tage er udelukkende en kosmetisk behandling og man påfører sig selv en ekstra vedligeholdelsesopgave ved at få rense taget. Taget tager jo ikke skade ag mos, alger eller lav.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden