Spørg Bolius

Er er tilbud med beskrivelse tilstrækkelig aftale, når håndværkeren er medlem af Byg Garanti?

Hej Bolius
Vi skal ha repareret træfacade for 20.000 kr. Er mail fra håndværker med beskrivelse af tilbud tilstrækkeligt rent juridisk, til garanti dækning. Han er medlem af byg garanti. Efterhånden gider håndværkere ikke, hvis man stiller for mange krav. Tak
Vh Joan A

Hej med jer

Det er sjovt, at håndværkere er så meget imod at have styr på aftaler og kontrakter – en kontrakt er jo med til at beskytte begge parter.

Men nej, I behøver ikke det store kontraktmæssige for et arbejde til 20.000 kr.

Men jeg vil dog anbefale jer alligevel at I sammen udarbejder en standard forbrugeraftale. I kunne som bygherre stå for det meste, og nærmest udfylde det hele, og blot bede ham skrive under til sidst.

Det handler om at få aftalt det med småt. Og det handler typisk om pris. Er arbejdet på fast pris eller efter regning, og bygger dette på et overslag. Det får I styr på, ved at udfylde den såkaldte standardforbrugeraftale som I bl.a. finder her:
Tænk - Byggeprojekt: Sådan laver du en kontrakt med håndværkeren

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden