Spørg Bolius

Er faldstammen i badeværelset stor nok?

Vi har overtaget et hus fra 1952 sidste sommer. Tidligere ejere har etableret et badeværelse i et rum på første sal, hvor der før var køkken. Afløb fra bad og håndvask er tilkoblet den oprindelige køkkenfaldstamme på 7 cm. i diameter. Er det lovligt? Vi har én gang været ude for, at faldstammen har været stoppet i knækket ud mod køkkenbrønden.

Kære Lars J.

Det kan komme an på de konkrete forhold på stedet - men generelt gælder at et toilet skal tilsluttes en faldstamme med en diameter på mindst 100 mm mens en køkkenfaldstamme ofte kun er 70 mm.

Arbejdet bør være udført af autoriseret vvs-installatør der kender til reglerne, idet alle nye vvs-installationer og alle former for indgreb i de eksisterende faste vand- og afløbsinstallationer skal udføres af en autoriseret vvs-installatør

Læs mere om: Love og regler om badeværelser

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden